Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: ősszel 8 európai országban indul a 3G

Kütyük

Vodafone: ősszel 8 európai országban indul a 3G

A Vodafone Group bejelentette, hogy Európában várhatóan idén ősszel indítja be első harmadik generációs (3G) mobiltelefonos szolgáltatásait.

A Vodafone Group bejelentette, hogy Európában várhatóan idén ősszel indítja be első harmadik generációs (3G) mobiltelefonos szolgáltatásait. Chris Gent, a legnagyobb európai mobiltelefonos szolgáltató csoportként nyilvántartott Vodafone Group vezérigazgatója a napokban azt nyilatkozta, hogy már javában folynak a harmadik generációs mobiltelefonos technológiák tesztjei, és amennyiben ezen tesztek sikerrel zárulnak, máris beindulnak a cég első 3G szolgáltatásai.

Gent elmondása szerint a harmadik generációs mobil rendszerek kapcsán jelen pillanatban az úgynevezett “átadási” probléma okozza a legtöbb gondot, vagyis az, hogy amennyiben telefonálás közben hagyományos hálózatból harmadik generációs hálózatba (illetve fordítva) csatlakoznak a készülékek, akkor a hívások nagy valószínűséggel megszakadnak. Alapos vizsgálatnak vetjük alá az átadási problémát, és úgy gondoljuk, hogy három, de legrosszabb esetben hat hónapon belül megoldást fogunk találni rá, ezt követően pedig azonnal beindítjuk vadonatúj 3G szolgáltatásainkat – nyilatkozta Gent egy a német Focus magazinnak adott interjújában.

Amennyiben minden jól megy, ősszel egyszerre nyolc európai országban indítjuk be harmadik generációs mobiltelefon szolgáltatásainkat – mondta Gent. A Vodafone Group mindeddig nem kapkodta el a 3G rendszerekre történő átállást, azonban mivel régi riválisa, a T-Mobile az idei év harmadik negyedévében tervezi beindítani saját 3G szolgáltatásait, a Vodafone Group sem késlekedhet tovább. Említésre méltó, hogy a Vodafone Group eddig már több mint 60 milliárd fontot fordított 3G-s fejlesztésekre.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés