Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új generációs mobiltelefonok: a gyártók az Intelt választották

Kütyük

Új generációs mobiltelefonok: a gyártók az Intelt választották

Az új telefonokban nagyteljesítményű, kisfogyasztású Intel processzorok biztosítanak extra adatfunkcionalitást.

Az Intel bejelentette, hogy az adatfunkciókkal is ellátott mobiltelefonok legnagyobb gyártói az XScale technológiára épülő Intel processzorokat választottak új generációs telefonjaikhoz. A Maxon Telecom és a MiTAC, a két legújabb név a mobileszköz-gyártók egyre növekvő listáján a Hitachi mellett, amelyek kihasználják az Intel XScale alapú processzorok nagyteljesítményének és kis fogyasztásának előnyeit.

A Maxon – egy koreai telefongyártó, amelynek tervező és formatervező csoportja Dániában működik – elsőként jelentett be egy speciális, a nemrégiben bemutatott Intel PXA800F celluláris processzorra épülő GSM/GPRS készüléket. A Maxon MX-E20 nevű új telefon egy kompakt, szórakoztató funkciókat is kínáló telefon dupla – belső és külső színes – képernyővel. A kagylómód szétnyíló kivitel egy videolejátszót, egy beépített kamerát, MMS üzenettovábbítási funkciókat és játékokat is rejt. A telefon még idén megjelenik.

A MiTAC Mio 8380 Smart Phone hasonló kivitelű telefon, amely az Intel PXA262 processzorára épül – ez 32 MB flash memória és egy 200 megahertzes Intel XScale processzor kombinációja. A MiTAC Mio 8380 az első olyan kagylóhéj-kivitelű készülék, amelyben beépített, 110 kilopixeles, zoomos digitális kamera található, és a Windows alapú Smartphone operációs rendszerét futtatja. A GSM/GPRS mobilhálózatokon működő MiTAC telefon még e negyedévben megjelenik.

Az idén korábban bejelentett Hitachi Multimedia Communicator szintén Intel XScale technológia alapú processzorra épül, és még idén kapható és használható lesz CDMA mobilhálózatokban.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés