Connect with us

Hirdetés

technokrata

A mobiltelefonáló autósok egyre több halálos balesetet okoznak

Kütyük

A mobiltelefonáló autósok egyre több halálos balesetet okoznak

Egy nemrég készült amerikai felmérés szerint a vezetés közben telefonálók jelentősen nagyobb veszélynek vannak kitéve az utóbbi időszakban.

A felmérést a Harvard egyetem veszélyforrást kutató részlege (Harvard University, Centre for Risk Analysis) tette közzé. Jelen pillanatban átlagosan 2.600 halálos közúti balesetnek okozója a mobiltelefon, míg két éve ez az érték mindössze 1.000 körül mozgott.

A tanulmányt készítő Joshua Cohen hozzátette, „A vezetés közben telefonálással eltöltött idő egyre nő, ami feltehetően a mobiltelefonálás egyre alacsonyabb költségeinek tudható be”.

A Harvard kutasa azt is kimutatta, hogy évente megközelítőleg 570.000 személyi sérülésnek és 1,5 millió vagyoni kárnak áll a hátterében mobiltelefonáló autóvezető. A US National Transportation Safety Board (Amerikai Közlekedésbiztonsági Felügyelet) vizsgálja, hogy nem-e a mobiltelefonálás okolható az elmúlt időszakban bekövetkezett néhány súlyos balesetért, mialatt a National Highway Traffic Safety Administration (Nemzeti Autópályabiztonsági Felügyelet) tanulmányt készít arról, hogy a mobiltelefonok miként hatnak a sofőrökre.

A tanulmány kiemelte, hogy a mobiltelefonok által okozott károk már jóval többet nyomnak a latban, mint az a szabadság, ami abból fakad, hogy a vezetőkre nincsen semmiféle korlátozás életben. „A kockázat nő, ám az előnyök száma nem tartja a lépést…”, tette hozzá Cohen.

Habár jelenleg egyetlen állam, New York tiltja a mobiltelefon használatát (de engedélyezi headsettel) vezetés közben, 22 állam fontolgatja, hogy bevezessen valamiféle tiltást a sofőrök mobiltelefonálására.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés