Connect with us

Hirdetés

technokrata

A weboldalak közel fele szemét

Kütyük

A weboldalak közel fele szemét

Spam – mindenki ismeri, senki sem szereti. Pedig körülveszi az embert internetezés közben – jóval nagyobb mértékben, mint eddig hittük.

A népszerű (és kevésbé népszerű) webes keresőprogramok folyamatos harcban állnak a spammel. Itt nem az e-mailen keresztül terjedő nem kért szövegekről van szó, hanem az olyan weblapokról, melyek tartalmát tekintve spamnek minősíthető ˝információkkal˝ rendelkeznek.

Google – az egyik legnagyobb és leggyakrabban használt keresőmotorral bíró website. Éppen ezért a cégnél folyamatosan igyekeznek kiszűrni a spamoldalakat – váltakozó eredménnyel. A keresés ugyanis az egyes weblapok úgynevezett metatagjei alapján történik – itt viszont előszeretettel adnak meg valótlan adatokat. A metatagek nem valós információval való feltöltésével nagyobb az esélye egy weblapnak, hogy magasabb helyezést érhessen el a keresőben, viszont ilyenkor gyakran olyan látogatókat is odavonz a lap, akik egyáltalán nem kíváncsiak a tényleges tartalomra.

Egyes vélemények szerint a spamelők máris nyertek. A folyamatos keresőmotor-optimizálással sem lehet ugyanis nagy lépéselőnyre szert tenni. Az AskJeeves vezérigazgatója, Paul Gardi úgy becsli, hogy a számon tartott weblapok körülbelül fele teljesen érdektelen a szörfölő számára. Ennek értelmében már jelentős anyagi hatásai is vannak a spamnek: ha mást nem is veszünk figyelembe, az általuk elfoglalt merevlemez-kapacitás tekintetében mindenképp.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés