Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ingyen letölthető JAVA játékok telefonra

Kütyük

Ingyen letölthető JAVA játékok telefonra

Már hazánkban is roppant sok JAVA kompatíbilis telefon található, de a kérdés még nyitott: „mit tegyek rá?”. Ebben próbálunk meg itt segíteni…

A legtöbb nagy cég az általa írt JAVA alkalmazásokat (játékok és felhasználói programok egyaránt) pénzért kínálja. Természetesen ezekről lehet legelőbb értesülni, és természetesen tőlük tölt le (pénzért) mindenki JAVA mideleteket.

Azonban az Interneten, mint mindig, megvan az ellenpólus is: azok, akik ingyen megírják a játékokat, és ingyen letölthetővé teszik (itt most ne menjünk bele a feltört, és úgy letölthető alkalmazások kérdésébe).

A JAVA alkalmazások jellemzően WAP-on keresztül tudnak a telefonokba jutni. Ez alól csak nagyon kevés készülék kivétel, így mint például a Nokia 9210i kommunikátora.

Sok esetben ugyan letölthető maga a JAR (maga az alkalmazás) illetve JAD (szöveges leíró) file a számítógépre, de onnan maximum egy emulátor segítségével vesszük hasznát, a telefonra nem tudjuk feltölteni.

Olyan cégeket próbáltunk hát keresni, akik WAP-on keresztül teszik elérhetővé az alkalmazásokat. Ebből kettőt találtunk: Midlet.org, ahol a cikk írásakor 306 letölthető alkalmazás volt megtalálható különféle kategóriákban. WAP elérhetősége: http://midlet.org/wap . A másik, a Spruce technolgoies oldala volt, ahol válogatott alkalmazásokat lehet találni, összesen 31-et. WAP elérhetősége: http://wap.spruce.jp .

Az oldalakra elnavigálva kiválaszthatjuk a kívánt alkalmazást, és egyszerűen letölthetjük a telefonra, melyek onnantól kezdve azonnal futtathatók. Érdemes könyvjelzőt rakni mindkét oldalhoz, hiszen a lista folyamatosan bővül!

Minkét oldal tesztelte a letöltést Nokia illetve Siemens S széria telefonjaival, melyekkel problémamentes volt a letöltés. Azonban tudomásunk szerint a hazánkban egyre népszerűbb Siemens MT50-es telefonnak bizonyos esetekben gondjai vannak a WAP-on keresztüli JAVA letöltéssel.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés