Connect with us

Hirdetés

technokrata

A RAST Associates kinyújtható billentyűzettel állt elő

Kütyük

A RAST Associates kinyújtható billentyűzettel állt elő

A termék célja természetesen a mobiltelefonok és PDA-k szövegbevitelének könnyítése.

A felhasználó a billentyűzetet használat előtt képeslap méretből használhatóan nagyméretűre nyújtja ki (nem tévedés!, a billentyűzet anyaga egy rugalmas speciális szövet), majd csatlakoztatja az eszközhöz. A találmány a hagyományos öt soros, 84 gombos kiosztást követi (azaz gyakorlatilag csak a szabványos gépelőrész van rajta). Ez, ellentétben az Ericsson chatboardjával, mérete miatt tetszőleges helyen nem használható, de legalább kényelmesen lehet gépelni rajta.

A billentyűzet súlya, tokozással együtt, 200 g körül van (egy átlagos mobilnál több mint kétszer nehezebb). Egykezes íráshoz körülbelül 19 cm-re érdemes méretezni, de amennyiben az ember a kétkezes gépelést preferálja, egészen 27 cm-ig lehet nyújtani, ami megfelel egy hagyományos asztali billentyűzet méreteinek.

A gombokat 1-2 mm mélyen lehet megnyomni, ami elegendő ahhoz, hogy a felhasználó érezze, hogy ténylegesen megnyomta-e a billentyűt.

Az árról egyelőre még nincs pontos információ, azonban a cég elmondta, hogy az ára versenyképes lesz a piacon kapható mobil billentyűzetekkel. A termék képes lesz kommunikálni a legtöbb mobil eszköz támogatta interfészen keresztül, úgy mint az IrDA, Bluetooth, 802.11d, és természetesen a hagyományos, kábeles megoldást sem hagyták ki.

A rugalmas billentyű pár hónapon belül kerül piacra.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés