Connect with us

Hirdetés

technokrata

Idegesítő spamek – új, ingyenes megoldás született

Kütyük

Idegesítő spamek – új, ingyenes megoldás született

Mindenkit idegesít a kéretlen levelek hada, ráadásul fölösleges munkát jelent a postafiókból való eltüntetésük. A Cloudmark szerdán indult szolgáltatása felveszi a kesztyűt a spammel szemben.

Kaliforniai illetőségű a Cloudmark, melynek nevéhez fűződik a SpamNet létrehozása. Ez a szolgáltatás bárki számára ingyenesen vehető igénybe, használatával szűrésre kerülnek a beérkező levelek között megbúvó kéretlen e-mailek. A szolgáltató szerint az ilyen küldemények körülbelül 75 százalékát képes kiszűrni a SpamNet.

A szolgáltatás használatához le kell tölteni és telepíteni kell egy körülbelül 1 MB-os plugint, amely egyelőre csak Windows 98/NT/2k/XP operációs rendszereken működik (és természetesen szükség van hozzá egy Outlookhoz is – a honlapon olvasható ígéret szerint hamarosan az Express verziót is kezelni tudja majd). Installálásakor egy új mappa kerül az Outlook listájába, ami a spamek tárolására szolgál, illetve új szabályokat lehet létrehozni segítségével.

Egyelőre ugyan még csak béta állapotban van a szolgáltatás, indulása óta mégis sokan csatlakoztak (a cég adata szerint több ezren). E rövid idő alatt sok visszajelzés érkezett a céghez, melyek között jócskán akadt panasz is. Többen kifogásolták a telepítés nehézkességét, illetve azt, hogy tűzfal mögött gyakorlatilag használhatatlan a plugin.

Éppen ezért tegnap, azaz a megjelenést követő első napon máris kiadtak egy kissebbfajta javítást, s arra kérnek minden felhasználót, hogy legyen türelemmel, hiszen folyamatosan fejlesztik a szolgáltatást.

˝A szoftver magja kielégítően működik˝, mondta a Cloudmark vezérigazgatója, Karl Jacob. Többen mégis úgy vélik, hogy kicsit elkapkodottan került piacra a SpamNet.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés