Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szörfözési tilalom este 8 után

Kütyük

Szörfözési tilalom este 8 után

Kína jól ismert a szigorú törvényeiről, a cenzúráról, nincs ez másképp az Internet esetében sem. Eddig csak az Internet-kávézókat sújtották a szabályozással, mostantól azonban a fiatalok is büntethetővé váltak amennyiben nem tartják magukat a páratlanul szigorú szabályokhoz.

A kínai kulturális minisztérium legújabb intézkedése szerint a tinédzserek az Internet-kávézókat kizárólag tanítási szünetben látogathatják. Egy Internetező maximálisan 3 órát tölthet az Interneten, természetesen úgy, hogy csak az engedélyezett oldalakat látogathatja. Mindemellett este 8 után a fiataloknak tilos az Interneten szörfözni, chatelni vagy játszani. A 16 éven aluliak pedig csak kísérő mellett használhatják az Internet-kávézók szolgáltatásait.

A hivatalos közlemény szerint az intézkedések célja az Internet káros hatásainak korlátozása. A pontos káros hatásokra nem térnek ki. Kínában megközelítőleg 200.000 Internet-kávézó van jelenleg, ezek közül nemrég bezártak 17.000-et ‚illegális tevékenységek’ miatt. A bezárást elkerülhették volna, ha a számítógépekbe megfelelő védelmet építettek volna be a pornó-, szerencsejáték- és erőszakot megjelenítő oldalak ellen.

A kínai háztartásokban még nem jellemző a számítógép, ezért is örvendenek nagy népszerűségnek az Internet-kávézók. A 2 yüanos óradíj (kb. 70 Ft) nagyon kedvező, épp ezért a fiatalok is megengedhetik magunknak. Az új szabályok miatt azonban kétséges, hogy ennyi szabály és korlátozás mellett mit jelent az Internet sokoldalúsága.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés