Connect with us

Hirdetés

technokrata

A klónok már támadnak!

Kütyük

A klónok már támadnak!

Úgy tűnik, az új Csillagok Háborúja epizód rászolgált a nevére: az Episode II már most, a világpremier előtt egy héttel megjelent a világhálón.

A Star Wars Episode I, magyarul Baljós árnyak volt az első film, amely a mozipremier után az Interneten keresztül napokon belül az egész világon elterjedt. Nincs ez másként a második résszel sem, azonban úgy tűnik, ezúttal még a május 16-i világpremier előtt valaki hozzájutott a szigorúan őrzött kópiák egyikéhez. Az FTF Movie-Crew megjelentetett egy 92 perces változatot, melyet üres moziteremben vettek fel. A felvétel valódiságát a világpremier előtt nem lehet ellenőrizni, azonban nagy valószínűséggel valóban az eredeti filmet rögzítették kamerájukkal az FTF tagjai.

Az eset nem egyedüli, egyre több film ünnepli premierjét az Interneten, sőt jónéhány nem hivatalos munkapéldány is letölthetővé vált. Ezekben az esetekben nem beszélhetünk lopott másolatokról, esetleg feketén értékesített filmekről. Ilyenkor egészen bizonyos, hogy a filmkészítőknek saját házuk táján kell megtalálni a bűnöst, aki a nemhivatalos verziót kijuttatta.

Mindezek mellett létezik az úgynevezett gerillamarketing is, mely a világhálót hamis példányokkal elárasztó tevékenységet jelent. Ezzel foglalkozik például a Vidius, vagy a MediaDefender.

Hamarosan eljöhet az idő, mikor moziba csak úgy mehetünk be, hogy táskánkat átvizsgálják: van-e nálunk videokamera. Kérdés, hogy ezzel a mozibajárás öröme megmarad-e…



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés