Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olyat láthatunk az Interneten, amit még senki más

Kütyük

Olyat láthatunk az Interneten, amit még senki más

Az embert mindig izgatták a kihívások, hogy olyasmit lásson vagy tapasztaljon, amit előtte még senki sem. Erre nyílik most lehetőség, kényelmesen, az otthoni székben ülve…

Fedezzük fel az ismeretlent! Ez a vezérfonal viszi előre az embereket nap mint nap. Már az őskorban is kiváncsi volt az ember, s ezt a tulajdonságát mára sem vesztette el (még ha el is kényelmesedett).

A NASA segítségével most olyasmire nyílik lehetőség, amire korábban soha: emberi szem előtt eddig rejtve maradt üstökösöket lehet felfedezni. A Nap körül keringő Solar and Heliospheric Observatory (SOHO), azaz egy műhold adja ehhez az adatbázist; az általa alkotott és a Földre továbbított felvételek között lehet böngészni.

Az 1995-ben fellőtt SOHO a NASA és az Európai Űr Ügynökség közös munkájának köszönhetően végezheti munkáját. Elsődleges feladata a naptevékenység megfigyelése, azonban volt egy mellékterméke is a kutatásnak: már több mint 400, eddig be nem azonosított üstököst sikerült felfedezni.

Amikor 1999-ben nyilvánosság elé tárták a képeket, nem is gondolták, hogy mekkora érdeklődést fognak kiváltani. Lelkes amatőrök azóta folyamatosan új üstökösökre vadásznak (igaz, az általuk észlelt célpontok a legtöbb esetben egy távoli csillagnak, Naprendszerünk egyik bolygójának vagy a felvétel hibájának minősülnek).

Aki kíváncsi rá, hogy is történik mindez, megtekintheti a kapcsolódó linkekre kattintva (a képeket mindenképpen érdemes megnézni, nagyon látványosak!).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés