Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új 3G szolgáltatások és mobilok várhatók a DoCoMo-nál

Kütyük

Új 3G szolgáltatások és mobilok várhatók a DoCoMo-nál

Mivel az idei év a 3G éve az NTT DoCoMo-nál, Japán elsőszámú mobil telekommunikációs szolgáltatója új 3G telefonokkal és új szolgáltatások bevezetésével kívánja növelni bevételeit.

A mobilszolgáltató óriáscég arra számít, hogy az idei üzleti év során kevesebb új előfizetővel fog gyarapodni ügyfélköre, mint korábban. A mobil Internetet (i-mode) és a 3G szolgáltatásokat hálózatán világelsőként beindító DoCoMo 3,3 millió új előfizetőt kíván megszerezni 2003. március 31-ig, amikoris idei pénzügyi éve lezárul. Összehasonlításképp: a szolgáltató előfizetői tábora a 2001/02-es üzleti évben összesen 4,76 millió fővel gyarapodott, egy évvel korábban pedig 6,7 millió új előfizető szerződött a céggel.

Keiji Tachikawa, a DoCoMo elnök-vezérigazgatója egy interjúban elmondta, a vállalat arra számít, hogy az idei évben az új előfizetők számának növekedése 30 százalékkal fog elmaradni a tavalyi évben elért eredménytől.

Piaci elemzők szerint a japán mobiltelefon-piac lassacskán telítődni fog, új stratégiát kell választania a szolgáltatónak. Tachikawa elmondta, a DoCoMo az idei évben arra fog koncentrálni, hogy nyereséget termeljen. A vállalat a múlt héten jelentette be, hogy a nemrég zárult 2001-es üzleti évre 36 milliárd jenes (274,7 millió dolláros) nettó veszteségre számít.

Az elnök-vezérigazgató azt is elmondta, hogy április-május során új mobiltelefonokkal egészítik majd ki a jelenleg 16 típusból álló készülékkínálatot (többek között digitális fényképezőgépekkel felszerelt modellekkel), továbbá újabb harmadik generációs szolgáltatásokat fognak beindítani, amelyek újabb bevételi forrásokat jelentenek majd a cégnek.

Noha a DoCoMo eredeti tervei szerint a 2001/02-es üzleti év végére 150 ezer előfizetőt szeretett volna megnyerni 3G szolgáltatásaival, ezeket csupán 89 ezren használták március végén. A vállalat új célja 6 millió 3G-előfizető meghódítása 2003. márciusáig.

További újdonság, hogy az idei év folyamán a most megvásárolható 3G mobiltelefonokhoz újfajta akkumulátorok is megvásárolhatók lesznek, melyekkel a jelenlegi gyengécske 55 órás készenléti idő megduplázódhat. A digitális fényképezőgéppel felvértezett mobilok piacra dobására azért van szükség, mert a J-Phone is többek között ezek sikere miatt válhatott nemrégiben Japán második legnagyobb mobilszolgáltatójává, letaszítva a KDDI-t addigi pozíciójáról.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés