Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szoftverhibás világegyetem?

Kütyük

Szoftverhibás világegyetem?

Téves volt egy, a világegyetem egészével kapcsolatos feltételezés. Az ok: szoftverhiba.

Azt már megszokhattuk, hogy egyes, a jövőbeni gazdasági eredményeket megjósoló cégek hatalmasat tévednek. Az azonban újdonságnak hat (legalábbis ha nem nézünk túlságosan vissza a történelemben), hogy a csillagászok bakizzanak (ráadásul ekkorát). Márpedig ez történt: március 8-án, Washingtonban kénytelenek voltak bejelenteni, hogy teljességgel tévedtek.

Történt ugyanis, hogy pár hónappal ezelőtt komoly számítások alapján kikövetkeztették, milyen színe is lehet(ne) egy összesített világegyetemnek. Az univerzum (akkori állás szerint) világos zöldeskéknek bizonyult, amit el is könyveltek teljes sikernek. Mindenki megnyugodott (már akit felizgatott a kérdés) a biztos válasz tudatában.

Ám az eredményeknek alaposabban utánanézve kiderült, hogy az akkori végeredmény hibás. A csillagok, gázporok, galaxisok, egyszóval az egész univerzum egy színbe tömörítése esetén ugyanis nem zöld színt kapunk, hanem bézst. Mint a reggeli haboskávé (alaposan elkeverve, nagyon sok tejjel), vagy inkább mint a reggeli tej, kis kávéval.

Az ok pedig prózai, bár először senki sem gondolná: szoftverhiba állt a téves következtetés hátterében.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés