Connect with us

Hirdetés

technokrata

Playstation 2 online: szórakozás a Világháló segítségével

Kütyük

Playstation 2 online: szórakozás a Világháló segítségével

Az internetes játék gyakorlatilag egyidős magával a Világhálóval. Sokan szeretnek játszani egymással vagy egymás ellen és nemsokára még többeknek adatik meg ez a lehetőség.

Hosszú ideig mérlegelte a Sony azt a lehetőséget, hogy legsikeresebb játékgépénél, a Playstation 2-nél lehetővé tegye-e az online játékot, és ha igen, akkor hogyan. A Microsoft Xboxa által színesedő piac ugyanis egyértelműen a játékról szól, s a hálózati partikra nagy igény lenne. A PlayStation 2 azonban (az Xboxszal ellentétben, melynek beépített Ethernet portja van) nem rendelkezik semmiféle olyan eszközzel, amely ezt elehetővé tenné.

Felszerelték viszont több, bővíthetőséget szolgáló porttal: két USB és egy nagysebességű FireWire csatlakozó (ez utóbbi a készülék elején). Ezek bármelyikéhez csatlakoztatható egy szélessávú Internet-elérést is kezelni tudó adapter. A 2000. novemberében hódító útjára indult konzol most vérfrissítésen eshet át: elemzők szerint a Sony hamarosan bejelent egy olyan variánst, mely rendelkezik merevlemezzel és hálózati adapterrel.

Egy kiegészítő egységcsomag Japánban már bejelentésre került, s ez hamarosan (június tájékán) az Egyesült Államokban is megvásárolható lesz. A kit egy 40 GB-os merevlemezt és egy billentyűzetet tartalmaz magában (lehetővé téve Linux futtatását a konzolon), ám hálózati eszköz(ök) nem szerepelnek benne (megjegyzendő, hogy a piac harmadik legnagyobb szereplője, a Nintendo GameCube-ja szintén nincsen felkészítve hálózati játékra, s a cég a közeljövőben nem is tervez ezen módosítani).



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés