Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ericsson: azonnali üzenetküldés mobiltelefonokon is

Kütyük

Ericsson: azonnali üzenetküldés mobiltelefonokon is

Az Ericsson sikeresen mutatta be teljes körű végpont-végpont közvetlen üzenetkezelési megoldását SonyEricsson készülékbe épített alkalmazás használatával.

Az Ericsson közvetlen üzenetkezelő és a felhasználók jelenlétét figyelő szervere (IMPS) lehetővé teszi, hogy a felhasználók figyelemmel kísérjék, kik vannak bejelentkezve, ugyanazt a tartalmat nézzék és megoszthassák egymással, és közvetlenül üzeneteket küldjenek mobilkészülékük segítségével, a készülék márkájától függetlenül.

Az Ericsson jelentős előrelépést tett a “Wireless Village” kezdeményezés terén azzal, hogy bemutatta: a közeljövőben megjelenő IMPS képes együttműködni a SonyEricsson, a Motorola és a Nokia készülékeivel. A bemutató betekintést nyújtott a közvetlen mobil üzenetkezelési megoldások jövőjébe, és egyben megoldja a különböző üzenetkezelő és a jelenlétet figyelő szolgáltatások közötti általános inkompatibilitás problémáját.

Az Ericsson IMPS megoldása a Wireless Village 1.0 verziós specifikációin alapul, és a hálózatüzemeltetőket fejlett, a felhasználóknak szánt személyes kommunikációs eszközzel látja el, amely világszerte bárhol alkalmazható (2G, 2,5G és 3G hálózatokban egyaránt). Az új közvetlen üzenetkezelési megoldást – amely a már használatban lévő készülékeken is működik – az Ericsson az elkövetkező hónapokban fogja bejelenteni.

A különböző forgalomátvivő megoldások, köztük az SMS, a GPRS-alapú WAP és a multimédiás üzenetkezelés (MMS) révén lehetővé válik a mobiltelefonok, mobil számítástechnikai készülékek és asztali számítógépek együttműködése.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés