Connect with us

Hirdetés

technokrata

Expansys O2 XDA: egy újabb PDA/mobiltelefon hibrid

Kütyük

Expansys O2 XDA: egy újabb PDA/mobiltelefon hibrid

Néhány hónapon belül piacra kerülhet az angol Expansys cég PocketPC-alapú, GPRS adatátvitelt is támogató PDA/mobiltelefon hibridje, amelyen PocketPC operációs rendszer fut.

Egy mobiltelefonhoz képest igencsak vonzó paraméterekkel bír az O2 XDA, amely teljes értékű PDA-ként is használható (gyakorlatilag egy középkategóriás iPAQ-nek felel meg, még gyártóik is megegyeznek, csak a Compaq kiegészítők nem használhatók ezzel a modellel). Belsejében egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor ketyeg, memóriája pedig 32 MB RAM-ból (ebben lehet tárolni az alkalmazásokat) és ugyanennyi ROM-ból (itt a maga a rendszer – Pocket PC 2002 – található) áll össze.

Megjelenítője 240 x 320 pixeles felbontású TFT érintőkijelző, amely maximum 4096 színt tud megjeleníteni. Nem hiányzik a termékről az SD/MMC memóriakártya bővítőhely sem. Az O2 XDA méretei: 17,8 x 72,7 x 129,0 mm, súlya pedig 186,5 gramm.

Az eszköz GSM 900 MHz-es és 1800 MHz-es hálózatokon egyaránt működőképes, valamint támogatja a GPRS (General Packet Radio Service) csomagkapcsolt adatátviteli szabványt is (a Class B-t, tehát adatátvitel közben a telefonon beszélni is lehet). A terméket az USB vagy a soros porton keresztül lehet a PC-hez csatlakoztatni.

A PocketPC-s eszközökhöz hasonlóan az O2 XDA is támogat különböző multimédiás funkciókat (videó- zenelejátszás, diktafon funkciók stb.), és természetesen e-mailezni, valamint internetezni is lehet vele. Funkciók terén gyakorlatilag nem nyújt semmilyen újdonságot a termék, hacsak azt nem, hogy a telefon és PDA funkciókat egyetlen készülékben tartalmazza. Sajnos a képen nem látszik, de a ”cerkát” az antennában lévő résben lehet rögzíteni.

Az átlagos méretekkel rendelkező PDA-t lítium-polimer akkumulátorral szerelik fel, ezzel akár 3,5 órás beszélgetési és 150 órás készenléti időt is tud biztosítani, ha pedig nem telefonálnak rajta, a PDA-rész akár 15 órán át is használható. Jelenlegi információink szerint a termék március-április tájékán lesz kapható, ára egyelőre nem ismert.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés