Connect with us

Hirdetés

technokrata

Két új Motorola telefon a Pannon GSM-nél

Kütyük

Két új Motorola telefon a Pannon GSM-nél

A Pannon GSM kínálatában a mai napon két GPRS-képes Motorola telefon jelent meg, a V.66-os, illetve az Accompli 008-as kommunikátor.

A háromsávos V.66-os a Motorola telefonoknál megszokott félbehajtós formát viseli, mérete elég kicsi (84x44x21 mm), tömege csupán 79 gramm. A készülék kijelzőjének háttérfénye változtatható (zöld, piros, narancssárga), és helyet kapott benne diktafon funkció is. Ezzel hárompercnyi hangot lehet rögzíteni a telefon memóriájában, amely ezen felül 500 telefonszám tárolására képes. A V.66-os előlapja cserélhető, 32 beépített és 32 komponálható csengőhanggal bír (valamint rezgő hívásjelzéssel), és az iTAP technológiája révén támogatja a magyar nyelvű prediktív szövegbevitelt és a hangvezérlést is.

Természetesen nem maradtak ki a naptár, világóra és valutakonverter funkciók, a játékok és a WAP böngésző sem a mobiltelefonból, ám az igazi extra a GPRS (general packet radio service) csomagkapcsolt adatátvitel támogatása (1 fel-/4 letöltés, azaz körülbelül 50 Kbps-os adatátviteli sebesség). 500 MAh-s lítium-ion akkumulátoráról a V.66-os 120 órás készenléti és 180 perces beszélgetési időt biztosít, ára 2 éves szerződéssel a Pannon GSM-nél bruttó 119.900 forint.

Egy teljesen újfajta elképzelés eredménye a Motorola Accompli 008-as, amely tulajdonképpen egy PDA és egy mobiltelefon keresztezése, amelyet GPRS támogatással (1 fel-/3 letöltés) is felvérteztek. Ez a kommunikátor nem a legkönnyebb darab, tömege ugyanis 155 gramm, méretei: 96x60x28 mm. Nagyméretű (zöld háttér-világítású 54×40 mm-es, 240×320 pixeles felbontású) érintőkijelzővel rendelkezik és integrált e-mail kliens is megtalálható benne (POP3/SMTP). Lehet vele faxot küldeni, WAP-ozni és persze SMS-ezni is. A készülék kezelése a PDA-knál megszokott ”cerkás” bevitellel történik.

A J2ME technológia támogatása révén Java alkalmazások telepítése és futtatása is lehetséges az eszközön (összesen 2 MB memória áll az alkalmazások rendelkezésére). Az Accompli 008-as rendelkezik határidőnapló, számológép funkciókkal is, de diktafonként is használható. Három játék is található a készülékben. Támogatja a TrueSync adatszinkronizációs szabványt és infravörös (IrDA) porttal is ellátták. Érdekesség, hogy az eszköz mobiltelefon funkciója kikapcsolható, így a PDA-részt akár repülőgépen is lehet használni. A telefont 800 mAh-s lítium-ion akkumulátorral szerelték fel, ezzel 90-145 órán át használható, beszélgetési ideje pedig körülbelül 270 perc.

A Motorola Accompli 008-as ára 2 éves Pannon GSM előfizetéssel jelenleg 139.900 forint.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés