Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG innovációi teljesítik a legújabb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

gépjármű

Garázs

Az LG innovációi teljesítik a legújabb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

Az LG innovációi teljesítik a legújabb gépjármű-kiberbiztonsági szabványok követelményeit

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy járműalkatrészei megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványnak, amely alapvető fontosságú az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságának (ENSZ-EGB / UNECE) 155. számú előírása (UN R155) szempontjából.

Ez a szabvány autóipari kiberbiztonsági intézkedéseket ír elő a jármű- és járműalkatrészgyártók számára, és meghatározza, hogy a gyártók tanúsított kiberbiztonsági irányítási rendszereket alkalmazzanak a hackerek és más kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem érdekében. A digitális biztonságra vonatkozó legszigorúbb előírásoknak megfelelve az LG gépjármű-kiberbiztonsági rendszere a vezető globális minősítő intézetnek számító TÜV Rheinland ISO/SAE 21434 tanúsítványát kapta meg.

Az ENSZ-EGB járművekre vonatkozó kiberbiztonsági előírásait, köztük az UN R155-öt azért hozták létre, hogy a jelenlegi és jövőbeli autómodelleket biztonságosabbá tegyék a kibertámadások egyre növekvő kockázatával szemben. Mivel a járművek ma már nagy mennyiségű adatot gyűjtenek, kezelnek és tárolnak, a kiberbiztonság az autóipar egyik fő fókuszterületévé vált. Az uniós országokban az autógyártóknak kiberbiztonsági irányítási rendszereket (CSMS) kell bevezetniük, és járműtípus-jóváhagyást (VTA) kell megszerezniük ahhoz, hogy gyártmányaikat forgalomba hozhassák. Az EU-n kívüli régiókban, például Észak-Amerikában és Ázsiában szintén hasonló típusú szabályok és előírások léptek hatályba.

Ebben a környezetben a kiberbiztonsági irányítási rendszerek tanúsítása döntő szerepet játszik az autóipari alkatrészek versenyképességében. Az LG kulcsfontosságú termékei, köztük a járműfedélzeti infotainment- (IVI) és telematikai rendszerek megfelelnek az ISO/SAE 21434 szabványban meghatározott szigorú kiberbiztonsági követelményeknek az UN R 155 szerint. Ez azt jelenti, hogy a vállalat autóipari partnereinek rendkívül biztonságos és megbízható mobilitási megoldásokat kínál, amelyek megfelelnek a legújabb szabványok előírásainak, ill. meghaladják azokat. A kiberbiztonsági folyamatok fejlesztése és működtetése terén szerzett jelentős tapasztalatai alapján az LG gyorsan tud reagálni az új szabványokra, ami egyértelmű előnyt jelent a vállalat számára az iparág többi szereplőjével szemben.

Az LG saját tanúsított kiberbiztonsági irányítási rendszerét használja az autógyártók számára történő, a sebezhetőséggel szemben ellenállóbb járműalkatrészek és megoldások fejlesztésére. A jövőben a vállalat szorosan együttműködik majd ügyfeleivel az LG megoldásait alkalmazó járművek kiberbiztonságának tesztelésében is, elősegítve ezzel azt, hogy a járművek teljes működési élettartamuk alatt védve legyenek a kiberbiztonsági fenyegetésekkel szemben.

2021 szeptemberében az LG az izraeli Cybellum kiberbiztonsági vállalat felvásárlásával erősítette meg képességeit a mobilitás jövőjének e rendkívül fontos területén. Az LG kiberbiztonság iránti elkötelezettsége és a kiberbiztonságba történő befektetései révén a vállalat jelentős eredményeket ért el, többek között az ENSZ Európai Gazdasági Bizottságától nemrégiben megkapott hitelesítést.

Őszintén gratulálunk az LG-nek, hogy kiberbiztonsági irányítási rendszerei megszerezték a ISO/SAE 21434 tanúsítványt

— mondta Frank Juettner, a TUV Rheinland Korea elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt évtizedben az autóipar átalakult azért, hogy megfeleljen a továbbfejlesztett járművek iránti igényeknek. Az autóipari kiberbiztonsági fenyegetések elleni védelem megerősítése végső soron mind a felhasználók, mind a beszállítók számára előnyös, ez a tanúsítvány pedig az LG megelőző válaszlépésének tekinthető, amellyel felkészül a jövő autóipari piacának biztonsági kihívásaira.

A szoftveresen definiált járművek korában a megbízható kiberbiztonság nyújtása egyre nagyobb szerepet fog játszani az autóiparban

— mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrészek üzletágának elnöke.

Az ISO/SAE 21434 tanúsítvány megszerzése azt mutatja, hogy képesek vagyunk alkalmazkodni és gyorsan reagálni az új szabályozásokra, amelyek célja a járművek és az utasaik kibertámadásoktól való védelme.


További friss híreket talál a Technokrata főoldalán! Csatlakozzon hozzánk a Facebookon is!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés