Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem mindenkinek való a négyévszakos gumi

négyévszakos

Garázs

Nem mindenkinek való a négyévszakos gumi

Nem mindenkinek való a négyévszakos gumi

A Continental a lehető legoptimálisabb megoldást kínálja azoknak, akik prémium gumiabroncsot keresnek egész éves használatra.

Napjainkban a négyévszakos abroncsok globális kereslete jelentősen megnövekedett, mely felhasználói igényre, a Continental kifejlesztett egy olyan gumiabroncsot, amely azoknak szól, akik a nyári és téli körülményekre ugyanazon megoldással szeretnének válaszolni. A négyévszakos gumiabroncsok adott felhasználási körülmények és használat mellett jelenthetnek megfelelő alternatívát.

A Continental továbbra is nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és ennek tükrében fejlesztett ki egy minden évszakra alkalmas gumiabroncsot, amely kiváló teljesítményt nyújt az év minden évszakában. Ez az abroncs jó választás azokban a régiókban, ahol nincsen sem szélsőségesen hideg, sem pedig kiemelkedően nagy meleg, vagyis ahol a nyár nem túl meleg, a tél pedig többnyire enyhe.

A négyévszakos gumiabroncsok olyan utakon működnek a legoptimálisabban, ahol az útfelületet nem borítja hosszantartó és mély hó, azaz az abroncsnak nem szükséges a legnehezebb téli körülmények között haladnia. Emellett olyan autóvezetők számára is jó megoldás lehet a négyévszakos abroncs, akik évente kevés kilométert tesznek meg. Mások számára a prémium gumiabroncsokat gyártó Continental továbbra is fenntartja az ajánlását, miszerint nyári körülmények között nyári gumiabroncsot, téli időjárás esetén pedig téli abroncsot érdemes használni, mivel a négyévszakos gumiabroncsok mindössze a két lehetőség közti kompromisszumot jelentik.

„A négyévszakos abroncsok használatával a tulajdonosoknak a szezonális csere terhe nem jelentkezik, hiszen nem kell évente két alkalommal felkeresniük egy gumisműhelyt. Azonban ettől függetlenül nekik is ellenőriztetniük kell az abroncsaikat, hiszen bizonyos hibákat kizárólag képzett és gyakorlott szakemberek tudnak felismerni és orvosolni. Egy-egy ilyen ellenőrzés során nem csak az abroncsok vizsgálatára kerül sor, hanem a felni vagy szelepek állapotának ellenőrzésére is.”

– mondta el Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. műszaki szakértője.

Egész éves biztonságra tervezve

Legyen szó vizes utcákról, sáros utakról vagy nagyobb pocsolyákról, az AllSeasonContact™ minden lehetőségre fel van készülve. A kiváló aquaplaning teljesítményt biztosító nyitott vállak és a merev mintázat kombinációjának köszönhetően a gépkocsivezető egész évben a kezében tartja az irányítást. A kovasav tartalmú alapanyagkeverék gondoskodik arról, hogy az autóvezetők az év minden évszakában bízhassanak a kiváló tapadási és fékezési teljesítményben.

Ezen kívül az AllSeasonContact™ üzemanyagot takarít meg, ami által csökkenti a jármű CO2 kibocsátását. Mindezek mellett elmondható, hogy a Continental AllSeasonContact mintázata nagyszerű vezetési hatékonysággal rendelkezik. Az oldalfalon elhelyezett „három hegycsúcs hópehely” (3PMSF jelölésével a gumiabroncs teljes mértékben megfelel még a legszigorúbb európai országok téli abroncsokra vonatkozó előírásainak is.

Kiemelkedő eredmények a független teszteken

A független tesztek eredményei döntő szerepet játszhatnak a gumiabroncsok kiválasztása során. Az AllSeasonContact™ rendszeresen kiemelkedő eredményekkel zárja a teszteket, így kerülve be a legajánlottabb kategóriába. Az alábbiakban a legnagyobb sikereket egy pár példával mutatjuk be:

Az AllSeasonContact™ az első helyet szerezte meg az ADAC 2020-as négyévszakos tesztjén (235/55 R17), mely során kiemelték a vizes és havas utakon mutatott teljesítményét. A német ACE és GTÜ, valamint az osztrák ARBÖ által közösen végzett 2019-es négyévszakos gumiabroncs-teszten (205/60 R16) az AllSeasonContact™ került ki győztesként.

Az abroncs az erősen ajánlott minősítést kapta meg, miközben a vizes útfelületen való haladás, a vizes körülmények közötti kezelhetőség, valamint a gördülési ellenállás kategóriákban is az élen végzett. Az Auto Bild 2020-as szuper négyévszakos gumiabroncs-tesztje (205/55 R16) azt állapította meg, hogy ezeket az abroncsokat meggyőző négyévszakos teljesítmény jellemzi, kiváló téli mutatókkal és nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal. Továbbá kiemelésre került a rendkívüli aquaplaning teljesítmény, a pontos kormányzási precizitás, a magas futásteljesítmény és az üzemanyag-megtakarító gördülési ellenállás.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés