Connect with us

technokrata

Dacia Duster lesz a legújabb Pápamobil

dacia

Garázs

Dacia Duster lesz a legújabb Pápamobil

Dacia Duster lesz a legújabb Pápamobil

A Renault Csoport egy speciálisan a Pápa igényeire szabott 4×4-es Dacia Dustert adott át a Szentatyának

A Renault Csoport ajándékaként Őszentsége Ferenc pápa egy speciálisan a pápai igényekre tervezett négykerék-hajtású Dacia Dustert vehetett át. Az autót tegnap adták át a Vatikánvárosban, a Pápa rezidenciáján rendezett találkozón.

A Pápamobil fehér festést kapott, belül pedig a bézs színvilág dominál. A Dacia Duster alapjaira épült speciális modell 4.34 méter hosszú és 1.8 méter széles.

Az autót a Prototípusokért felelős csapat és a Dacia speciális igényekre gyártott modelljeit tervező igazgatósága a román Romturingia céggel együttműködve hozta világra. A cég speciális felépítményeket készít. A modellben 5 ülés található, amelyből egy hátsó kiemelkedően magas kényelmet biztosít. A Vatikán által kért szintén különleges felszereltségek listáján szerepelnek még a hatalmas napfénytető, a levehető üvegezett felépítmény, 30mm-es hasmagasság a könnyebb beszállásért, és egyéb külső- és belső biztonsági elemek.

A Pápamobil ajándékozásával a Renault Csoport ismét bizonyítani kívánja, hogy autógyártóként minden igény kielégítésére alkalmas modellpalettával és annak előállításához szükséges minden kompetenciával rendelkezik.

„Azzal, hogy Őszentsége számára átadhattuk ezt a modellt, a Renault Csoport részéről megerősíthetjük azon elkötelezettségünket, amely a felhasználót helyezi törekvéseink középpontjába”

– mondta el Xavier Martinet, a Renault Csoport olaszországi ügyvezető igazgatója.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin