Connect with us

technokrata

Ne maradj le: december elsejétől már megvásárolhatók a jövő évi autópályamatricák

Garázs

Ne maradj le: december elsejétől már megvásárolhatók a jövő évi autópályamatricák

sielok.hu

Ne maradj le: december elsejétől már megvásárolhatók a jövő évi autópályamatricák

December elsejével fontos időszak vette kezdetét a magyar autósok számára, elindult a jövő éves országos és megyei matricák elővásárlása.

A 2019. január 1-től 2020. január 31-ig érvényes vignetták, az előző évekhez hasonlóan, a Simple by OTP mobilalkalmazáson keresztül is megvásárolhatóak. Az év eddigi eredményei alapján decemberben megdőlhet a tavalyi év elővásárlási rekordja.

 

Idén december 1-jén megkezdődött a 2019-ben érvényes éves megyei illetve országos autópálya-matricák elővásárlási időszaka. Az elővásárlás során megvásárolt éves autópálya-matricák 2019. január 01-től 2020. január 31-ig érvényesek, így fontos rá figyelni, hogy a most decemberben vásárolt elővételes éves matricák csak az újévtől jogosítanak majd fel a díjköteles utak használatára.

Mint az a korábbi évek eredményeiből is látszik, egyre többen részesítik előnyben a matricák beszerzésére az év utolsó hónapját, hiszen kényelmesen, kapkodás nélkül tudják megvenni a szükséges vignettákat. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. adatai alapján 2017-ben több mint 120 ezer matricát vásároltak elővásárlással, ami 59 százalékkal több, mint az ezt megelőző évben. Az elővételes matricaeladások 2017 decemberében mintegy kétmilliárd forintos bevételt generáltak.

A NÚSZ Zrt. statisztikáiból az is kiderül, hogy a mobilon keresztüli tranzakciók száma 67 százalékkal nőtt a 2016-os adatokhoz képest. A mobilos vásárlás lehetősége a Simple applikációt használók körében is egyre népszerűbb: a cég esetében a 2016-os 3356 elővásárlással vett vignetta után, egy évvel később már 5780 éves matrica talált gazdára, így várható, hogy az idei tranzakciók száma még magasabb lesz. Ezzel a mobilon keresztül értékesített matricák esetében több mint 22%-át teszi ki a piacnak a Simple rendszerén keresztül vásárolt matricák száma.

„Eredményeink, és a vásárlási szokások alapján azt látjuk, hogy egyre többen vásárolják matricájukat kényelmesen egyszerűen és biztonságosan a mobiljukon keresztül. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy 2017 első tíz hónapjához képest az idei év azonos időszakában a Simple by OTP alkalmazáson keresztül közel kétszer annyi felhasználónk vásárolta már meg az autópálya-matricáját. Arra számítunk, hogy az idei év végi elővásárlási eredmények is túl fogják szárnyalni a tavalyi decemberi számokat.”

– mondta el Benyó Péter, az OTP Mobil ügyvezetője.

A mobilos vásárlás népszerűségének növekedését mutatják az éves adatok is: 2017-ben összesen 142 220 matricát értékesítettek a Simple by OTP mobil applikáción keresztül, míg 2018-ban – csak novemberig – már 231 538 darab kelt el.

Az autósoknak két hónapjuk maradt beszerezni a 2019-ben érvényes éves országos vagy megyei autópálya-matricákat – a 2018-ra vásárolt vignetták ugyanis január 31-én lejárnak. Az elővásárlás cégek számára is előnyös megoldás lehet, ha még az idei pénzállományból kívánják beszerezni az autópálya-matricákat, ráadásul a 2019-es éves matricák árai nem emelkedtek.

Fontos figyelembe venni, hogy 2018 decemberében még mindig van lehetőség idei éves megyei matricák vásárlására, amelyek 2019 január végéig érvényesek, ezért érdemes fokozottan ügyelni, hogy a számunkra megfelelő matricatípust válasszuk ki.

A tavalyi évekhez hasonlóan a Simple felhasználók már nem csak mobilon vehetik egyszerűen a matricájukat, hiszen az alkalmazás mellett lehetőség van a www.simple.hu oldalon is a matricavásárlásra. Ha rendelkezünk Simple fiókban rögzített bankkártyával, akkor akár pár kattintással is megvehetjük matricánkat az online felületen.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin