Connect with us

technokrata

A Škoda Karoq igény szerint programozható digitális műszerfallal

Garázs

A Škoda Karoq igény szerint programozható digitális műszerfallal

A Škoda Karoq igény szerint programozható digitális műszerfallal

Végre saját ízlésünk szerint változtathatunk rajta, zseniális!

Új, az egyéni igények szerint használható technika tartja premierjét a Frankfurti Autószalon (IAA) alkalmával a ŠKODA KAROQ modellekben.

ka_00045

Az analóg műszerek helyett – ŠKODA modellben először – immár digitális műszeregység áll rendelkezésre, amely egyénileg programozható és négy különböző megjelenítés választékával szolgál. Az utasok emellett folyamatos internet-elérést élvezhetnek, a ŠKODA Connect pedig az automatikus segélyhívás, a valós idejű navigáció és a jármű távelérésének szolgáltatásait is kínálja.

A négyféle elrendezés, pedig:

  • A hagyományos elrendezésben (Classic) a sebesség- és a fordulatszámmérő egyaránt kerek körműszer formájában a kijelzőfelület jobb és bal oldalán jelenik meg. A köztük rendelkezésre álló terület egyénileg konfigurálható, például az éppen futó szórakoztató program vagy a navigációs térkép számára. Utóbbi igény szerint nagyítható (zoom).
  • A digitális elrendezés (Digital) a panel teljes szélességében végighúzódó központi kijelzőfelületet kínál, például az éppen futó szórakoztató program vagy a navigációs térkép megjelenítésével. Alatta és felette kisméretű digitális kijelzők számára áll rendelkezésre hely, például a pillanatnyi sebesség, a sebességfokozat-ajánlás, a felismert közlekedési táblák kijelzése, a hátralévő távolság, a beprogramozott útvonal következő elágazásának távolsága vagy épp az úticél távolsága számára.
  • Az információs elrendezés (Infoprofile) középen nagyméretű kijelzőfelületet kínál, amely egyebek mellett a navigációs térképet mutathatja. Balra, jobbra és a térkép felett igény szerint további információk jeleníthetők meg, köztük a pillanatnyi sebesség, a navigációs kijelző piktogramokkal, a sebességfokozat, a felismert közlekedési táblák (például sebességkorlátozások, előzési tilalmak) vagy a teljes menetidő.
  • Az egyszerűsített elrendezés (Reduced) két nagyméretű mezőjén a sebesség és a rendelkezésre álló hatótáv látható. Emellett bizonyos alapadatok is megjelennek a kijelzőfelület alsó és felső részén. Aktivált útvonalvezetés mellett a navigációs nyíl középen tűnik fel.

 

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu