Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új SEAT Ibiza kategóriájának egyik legjobb választása jelenleg

Garázs

Az új SEAT Ibiza kategóriájának egyik legjobb választása jelenleg

Egy autó kiválasztását gondos mérlegelés előzi meg, legyen szó magánemberről vagy vállalatról. A döntésnél nem csupán a vételárat veszik figyelembe, de alapvető fontosságúak a fenntartási költségek és az autó várható jövőbeni értéke is. A SEAT éppen ezért kiemelt figyelmet fordított ezekre a meghatározó szempontokra az új Ibiza kifejlesztésénél.

A SEAT takarékos motorjai lehetővé teszik a fenntartási költségek csökkentését, az ár/felszereltség arány pedig az egyik legjobb vétellé teszi az új Ibizát a piacon. Az értékesítést követő karbantartási időszakok kialakítása pedig megerősíti a SEAT legjobb befektetések között elfoglalt pozícióját.

new-seat-ibiza-sty-004h

„Dinamikus és időtlen formatervének, továbbfejlesztett belső terének és a felsőbb kategóriákra jellemző korszerű műszaki megoldásainak köszönhetően a SEAT legendás modelljének új generációja új szintre emeli a márkát a flottapiacon.”

– nyilatkozta Wayne Griffiths, a SEAT marketing és értékesítés területéért felelős alelnöke. Vagyis nem csupán a vezetési élmény maximumát nyújtja az új Ibiza, de az autó életciklusának minden szakaszában igen magas hozzáadott értéket is kínál.

Nem csoda, hogy az Autovista Csoport, amely Európa autóipari döntéshozóinak vezető szolgáltatója az árazás és specifikációs információk területén, így vélekedett a modellről:

„Az új SEAT Ibiza és a CarToMarket tanulmányban szereplő versenytársak közül előbbi rendelkezik a legalacsonyabb értékcsökkenéssel, amely szegmensének lehető legjobb vételévé teszi.”

Az Autovista Csoport az új Ibizát a jelenlegi modellnél 4 és 9 közötti százalékponttal jobbra értékelte a hat legfőbb európai piacon. Az Autovista Csoport által összeállított elemzés a döntéshozáshoz teljesen független, megbízható és kritikus forrásként szolgál, így mind a magánemberek, mind a vállalatok képesek lesznek a legmegalapozottabb döntés meghozatalára egy flotta megvásárlása vagy egy új autó kiválasztása kapcsán.

 

A SEAT Ibiza ötödik generációja a legutóbbi Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatkozott be és az éppen befejeződő nemzetközi sajtóbemutató után 2017 júniusában indul az értékesítése.

A spanyol márka ikonikus, teljesen megújult modellje a Volkswagen-csoport új MQB (Modular Querbaukasten – Moduláris Keresztmotoros Platform) A0 padlóvázára épül. Az új Ibiza az első, amely ebben a szegmensben ezt a platformot alkalmazza, számtalan előnyt kínálva és jól érzékeltetve ezzel a SEAT márka fontosságát a Volkswagen Csoporton belül. Az új MQB A0 platform hozzájárul a jelentősen megnövelt belső térhez és kiemelkedő merevségű karosszériaszerkezetet tesz lehetővé, amely még dinamikusabb menettulajdonságokat és jobb ütközésvédelmet garantál az új Ibiza utasainak.

Az új SEAT Ibizát a legkorszerűbb műszaki megoldásokkal szerelték fel, mint például a Front Assist, az adaptív sebességszabályzás (Adaptive Cruise Control), a kulcsnélküli nyitás (Keyless Entry System), az első és hátsó parkolássegítő rendszer új generációja, a tolatókamera, a 8 col képátlójú érintőképernyő, a vezeték nélküli telefontöltő, a teljes LED technikájú fényszórók és a Full Link connectivity rendszere. Az új Ibiza az egyetlen, 100 százalékban hálózatba kapcsolható autó, ahol az összekapcsolhatóságot három lehetőség garantálja: az Apple Car Play, az Android Auto és a Mirror Link rendszere. Dinamikus teljesítménye mellett tágasabb térérzetét és fokozott kényelmét emelte ki az a 120 nemzetközi szakértő, aki Európa számos országából azért érkezett, hogy február elején a SEAT Residual Value rendezvényén tesztelhesse az új SEAT Ibizát. Az autók jövőbeni értékére specializálódott szakértők kihangsúlyozták a modell kiemelkedő menetdinamikai tulajdonságait, funkcionalitását, érzelmekkel teli és időtlen megjelenését, magasabb minőségérzetét és a versenytársak között a legnagyobb méretű csomagtérrel kiegészülő nagyvonalú belső teret is. A SEAT Ibiza generációról generációra egyre érettebb benyomást kelt. Ugyanakkor megőrzi jól ismerten fiatalos, funkcionális, sportos és kényelmes karakterét és továbbviszi a márkára jellemző géneket. Ezen felül pedig az új SEAT Ibiza fantasztikus ár/érték arányával, fenntartási költségével, jövőbeni értékével, minőségével és felszereltségével hódít.

 

Az Autovista Csoport értékelésében a kulcsfontosságú európai piacokon elért legmagasabb eredmény kiemelkedő jelentőséggel bír a SEAT számára. Nem véletlen, hogy a SEAT az elmúlt öt évben 90 százalékos bővülést regisztrált a flottaértékesítés területén, amely a márka határozott flottastratégiáját dicséri. Nem kérdés, hogy az új Ibiza piaci bevezetése tovább erősíti a SEAT jelenlétét flottamenedzsment körökben, köszönhetően egy kívül és belül is tágasabb autónak, amely kiemelkedően dinamikus teljesítményt, minőséget, felszereltséget, a legkorszerűbb műszaki megoldásokat és kedvező teljes tulajdonosi költségeket (TCO) képes felmutatni.

Az új SEAT Ibiza kitűnően tükrözi a konszolidációs időszak csúcsát és az új, növekedési periódus kezdetét, amely egybeesik a SEAT valaha volt legnagyobb termékoffenzívájának indulásával. A SEAT értékesítés tartós növekedést mutat, idén január és április között a SEAT világméretekben 158.700 gépkocsit szállított ki, ez 14,5%-kal magasabb, mint a 2016-os év azonos időszakának 138.600 darabos eredménye volt.

Pénzügyi szempontból az értékesítés növekedése meredeken, 20.2%-kal lendítette fel a cég forgalmát, és ezzel rekordnagyságú összeget, 2,487 millió eurót ért el az első negyedévben. Mindezen túl, a történetének legnagyobb működési nyereségével zárult 2016-os esztendő után, a SEAT működési nyeresége 2017 első három hónapjában elérte az 56 millió eurót, ami 4,1%-kal volt magasabb, mint a tavalyi év azonos időszakának nyeresége.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés