Connect with us

technokrata

Elkészült az 1 500 000. Skoda Octavia

Garázs

Elkészült az 1 500 000. Skoda Octavia

Mladá Boleslavban, a márka fő gyárában gördült le a szerelősorról a jubileumi modell

Különleges mérföldkőhöz ért a „ŠKODA márka szíve”: a Mladá Boleslav-i fő gyár munkatársai legyártották az OCTAVIA harmadik generációjának másfél milliomodik példányát. Február óta immár a sikertermék átfogóan megújított kivitele folytatja a típuscsalád sikertörténetét. Meggyőző jellemzői közé tartoznak az új első és hátsó kialakítás, valamint a vezetői segédrendszerek, az infotainment és a connectivity terén kínált modern megoldások. Az OCTAVIA első modern nemzedékének 21 évvel ezelőtti rajtja óta világszerte már több mint ötmillió ügyfél döntött a nagy hagyományokkal rendelkező cseh autógyártó alsó középkategóriás típusa mellett. Ezzel az OCTAVIA az autóipar egyik legsikeresebb típuscsaládja.

 

„Vállalatunk lendületes fejlődése igazán az OCTAVIA típussal indult meg 1996-ban”

– mondja Michael Oeljeklaus, a vállalat igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja.

„Több mint két évtizede a ŠKODA termékkínálatának fontos pillérét jelenti. Slágertermékünk harmadik generációjával gördülékenyen folytattuk az első két nemzedék sikertörténetét. Az OCTAVIA és a ŠKODA eredményessége jelentős részben köszönhető motivált és jól képzett munkatársainknak, akiknek ma 1,5 millió okuk akadt arra, hogy büszkeséggel töltse el őket teljesítményük”

– teszi hozzá Oeljeklaus.

Több mint ötmillió értékesített darabbal a ŠKODA OCTAVIA a cseh autógyártó legnagyobb példányszámban eladott típuscsaládja. Már a szerelőszalagokról 1996 és 2010 november vége között legördülő első generáció is 1,4 millió vevőt talált. A második nemzedék tovább folytatta elődje sikeres szereplését: 2004 és 2013 között a ŠKODA összesen 2,5 millió példányt értékesített. Az OCTAVIA harmadik generációja 2012 novembere óta készül, ez a ŠKODA termékkínálatának legfontosabb oszlopa. E nemzedék egymilliomodik példánya 2016 márciusában hagyta el a Mladá Boleslav-i összeszerelő csarnokot. A harmadik generációból 2016 végéig összesen közel 1,4 millió példány készült. Az átfogóan átdolgozott OCTAVIA gyártása 2017 februárjában kezdődött meg. A ŠKODA az alsó középkategóriás típust csehországi fő üzeme mellett Kínában, Indiában, Oroszországban, Ukrajnában és Kazahsztánban is építi.

A ŠKODA az átfogóan megújított harmadik generációs OCTAVIA típust ötajtós limuzin és kombi kivitelben kínálja. Új elülső és hátsó kialakításával, feszesebb vonalvezetésével, valamint szélesebb nyomtávjával minden eddiginél dinamikusabb benyomást kelt. Az alsó középkategóriás típus új változata a már bizonyított értékei mellett mércét állít a szegmensében térkínálat, funkcionalitás, biztonsági és kényelmi jellemzők, valamint ár-érték arány tekintetében. Az ügyfelek az Active, az Ambition, a Style és az L&K felszereltségi szintekből, illetve az OCTAVIA RS és az OCTAVIA SCOUT változatokból választhatnak. A motorkínálat rendkívül modern benzin- és dízelmotorjai 63 kilowatt (86 lóerő) és 180 kW (245 LE) közötti teljesítményt kínálnak. Motorváltozattól függően a ŠKODA OCTAVIA akár fejlett kettős tengelykapcsolós automatizált váltóval (DSG) és összkerékhajtással is elérhető.

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
honor

SmartPhone

A Honor 9X Pro már elérhető Magyarországon

2020. szeptember 16. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin