Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

Garázs

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

Elektromosságban a jövő: Skoda Vision E

A SKODA első elektromos hajtású tanulmányautója a 2017-es Sanghji Motorshow-n tartja világpremierjét

Az április 19-28. között sorra kerülő Shanghaj Motor Show alkalmával a SKODA jelenlétét az elektromos program jellemzi: a VISION E tanulmányautóval a cseh vállalat először mutatja be az egyéni mobilitás márkára jellemző jövőbeni elemeit. Az érzelmekre ható 5 ajtós SUV coupé 500 km-t tud elektromos hajtással megtenni, mellyel az önvezető autó 3. szintjének elvárásait teljesíti. A SKODA intenzíven fejleszti modellkínálatának elektromos átalakítását, és a 2025-ig 5 változatban hoz ki elektromos autókat a különböző kategóriákban.

 

A SKODA teljes gőzzel beindította a holnap mobilitásának tervezését és fejlesztését. A vállalat történetének első teljesen elektromos hajtású, önvezető tanulmányautója megtestesíti a márka elektromos autókkal kapcsolatos elképzeléseit.

A 4.645 mm hosszú, 1.917 mm széles és 1.550 mm magas SKODA VISION E tengelytávja 2.850 mm, mely magabiztos megjelenést ad az úton. Formatervezői a SKODA esetében megszokott nagy belső teret alakították ki. A szabadidő autóknál megszokott magas üléspozíció és nagy belső tér ugyanakkor dinamikus vonalakkal, az enyhén lefelé menő tetővonallal egy coupé hatását kelti.

Hajtásrendszere 225 kW teljesítményű, végsebessége 180 km/h, hatékony lítium-ion akkumulátora 500 km-es menetteljesítményt tesz lehetővé. A SKODA VISION E kerekeit két elektromos motor hajtja, az első és a hátsó kerekeket hajtó motorok nagy stabilitást és biztonságot adnak az autónak.

VISION E révén a SKODA betekintést ad az önvezető autókkal kapcsolatos közeljövőben várható megoldásokra is. A legutóbbi kutatások szerint 2030-ban az üzemben lévő autók 30%-a lehet teljesen önvezető. A SKODA VISION E tanulmányautó ennek 3. szintjét hozza el: önállóan tud közlekedési dugóban haladni, átveszi a vezetést az autópályán, sávot tart illetve előzést hajt végre, önállóan megkeresi a szabad parkolóhelyet, ahová önállóan parkol be, és önállóan hajt ki a parkolóból.

vision-e-back

Elektromos mobilitási stratégia

Az elektromos mobilitás központi helyet foglal el a vállalat növekedési stratégiájában. A SKODA elektromos autóit a Volkswagen csoport MEB alaplemezeire építi. A SKODA modellkínálatának elektromos átalakítása 2019-ben veszi kezdetét a hálózatról tölthető SKODA SUPERB hibrid megjelenésével. Ezt hamarosan, 2020-ban követik a teljesen elektromos hajtású változatok, és 2025-re az egyes kategóriákban a márka öt elektromos autóval bővíti majd kínálatát.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés