Connect with us

Hirdetés

technokrata

Végre megoldódhat az elektromos autózás egyik legnagyobb problémája

Garázs

Végre megoldódhat az elektromos autózás egyik legnagyobb problémája

Több száz töltőpont lesz egy éven belül Európában.

Jelenleg két komoly probléma van az elektromos autózással. Az egyik az autók relatíve magas ára, a másik pedig a “kúthálózat” ritkasága. Amíg ugyanis egy belsőégésű motorral közlekedő járműhöz néhány kilométerenként találunk egy kutat, addig az elektromos autókat csak kevés helyen tölthetjük fel gyors sebességgel. Az otthoni töltés pedig csak akkor elfogadható, ha van elég időnk, egy nagy utazás során igencsak kényelmetlen órákig várni, hogy újra megtehessünk 1-200 kilométert.

tolteselektromos

Tisztában vannak ezzel az autógyártók is, így most a BMW, a Mercedes, a Ford és a Volkswagen is bejelentette, hogy összefognak és jövő év végéig nem kevesebb, mint 400 elektromos töltőoszlopot állítanak fel Európában.

Ez, bár még mindig elmarad a hagyományos benzinkutak számától, azért arra már elegendő lehet, hogy anélkül beutazzuk a kontinenst, hogy valahol hosszú órákig várakozni kelljen. A fejlesztés a gyártók közleménye alapján azért ezután sem állna meg, a cél az, hogy 2020-ra több ezer ilyen töltőpont létesüljön Európa szerte. A jelenlegi információk szerint egy ilyen töltőpont 350 kW teljesítmény leadására lesz képes, így 10-15 perc alatt elegendő árammal töltheti fel az elektromos autónkat.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés