Connect with us

technokrata

Fagyban is sokáig mehetnek az elektromos Toyoták

Garázs

Fagyban is sokáig mehetnek az elektromos Toyoták

A japán gyártó egy új akkumulátorokon dolgozik, a cél az, hogy minden időjárási körülmény között tovább működjenek a járműveik.

A Toyota már hosszú ideje foglalkozik az elektromos autózással, így a gyártónak óriási tapasztalata van ezen a területen. Csak kevesen tudják, de az  első, még hibrid modelljüket lassan 20 éve, 1997-ben mutatták be, az első generációs Prius óta pedig sok víz lefolyt a Dunán. Most újabb, komoly mérföldkő átlépésre készülnek,  hiszen bejelentették, hogy létrehoznak egy új részleget, amelynek a feladat egy, minden eddiginél hatékonyabb akkumulátor kifejlesztése lesz.

A cél az, hogy az ezzel szerelt autókat kevésbé viseljék meg az időjárás viszontagságai és minden körülmények között hosszabb utat tehessenek meg egy töltéssel a jelenlegi modelleknél.

toyota

Ebben nagy áttörést jelentett, hogy a Toyota mérnökei egy technológiának köszönhetően képesek lettek pontosan megfigyelni, hogy a Lítium-ion akkumulátorokban lévő elektródákon belül hogyan mozognak az egyes ionok. Ez azért nagyon fontos, mert így képesek lesznek olyan megoldással előállni, amely megakadályozza az ionok egyenlőtlen mozgását, így megnövelve az akkumulátor élettartalmát.

Persze azért még pár évet várni kell az áttörésre, a Toyota leghamarabb az évtized végén jelentkezhet olyan új típussal, amely jelentősen tovább bírja, mint a mostani elektromos autók.

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu