Connect with us

Hirdetés

technokrata

Hat éven belül kivenné a kezünkből az irányítást a BMW

Garázs

Hat éven belül kivenné a kezünkből az irányítást a BMW

Már 2021-ben piacra dobnák a saját önvezető autójukat.

Az autóipar területén az elkövetkező évtized egyértelműen az elektromos és az önvezető járművek fejlesztéséről szól majd. Ennek fényében nem is véletlen, hogy a BMW már most aktívan dolgozik az előbbi kategória megreformálásán, elég csak az i sorozatra gondolni (ide kattintva olvashatod el a Technokrata i3-as tesztjét). Nos, a cég legújabb közleménye alapján utóbbi kategóriában is fontos szerepet töltenének be, hiszen a bajor gyártó a jövőben az Intellel és a Mobileye-jal közösen dolgozik majd az önvezető rendszerek fejlesztésén.

A három vállalat célja, hogy közösen egy olyan rendszert alkossanak meg, amely drámaian lecsökkenti az emberi közbeavatkozás szükségességét, azaz gyakorlatilag anélkül működik, hogy azzal bárkinek is foglalkoznia kellene.

bmwidriving

A BMW kiemelte, hogy ha minden a tervek szerint halad, akkor 2021-ben mutatkozhat be az első, sorozatban gyártott példány. Persze a kézzel fogható prototípusokra már nem kell ilyen sokat várni, a bajor vállalat már idén leleplezne egy korai kiadást, jövőre pedig meg is kezdenék ezek közúti tesztelését.

Bár a közelmúltban egy önvezető Tesla halálos balesetet okozott, a BMW szerint a saját magukat irányító járművek még mindig nagyobb biztonságot jelentenek, mintha ember irányítana a volánnál. Az i sorozatba érkező jármű megjelenése ugyan még odébb van, de valószínűleg iNEXT néven debütál majd, ami jól illeszkedik az egyelőre i3-ból és i8-ból álló sorozatba. Ezzel összhangban egy már részben önvezető, de még emberi beavatkozást igénylő szedán, az i5 megjelenése is váható az elkövetkező években.

 



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés