Connect with us

Hirdetés

technokrata

Autórajongó vagy? Ezekben az áruházakban jó kiegészítőket találsz!

Garázs

Autórajongó vagy? Ezekben az áruházakban jó kiegészítőket találsz!

Autós karácsony – a gyártók virtuális kirakatait látogatjuk meg.

A december minden kétséget kizáróan az ajándékokban leginkább dúskáló hónap, hiszen európai ember számára ilyenkor jön a Mikulás, a karácsony pedig fő attrakcióként ragyogja be az év záró havának utolsó napjait. Noha az autógyártók hagyományos értelemben vett portékája bekerülhet a fa alá, mégsem túl gyakori, hogy valaki autót csomagolhat ki szenteste. Azonban nem csupán ez az egy lehetőség adott, amennyiben kedvenc márkánk által fémjelzett ajándékot szeretnénk adni vagy kapni.

A gyártók, közülük kiváltképpen jó néhány ugyanis nagy hagyományokkal rendelkező áruházzal is bír, amely a télre készülve ugyanúgy kínál igényes, feledhetetlen ajándékot, mint a karácsonyfa alá. Ráadásul nem csak az aprótalpúak, a felnőttek számára ugyancsak remek ötletek, tetszetős vagy épp praktikus tárgyak keresik gazdájukat az egyes márkák kínálatában, legyen szó kellemes illatú parfümről vagy a hóban vígan sikló szánkóról.

auto_karacsony_5

Természetesen leginkább a prémium márkák engedhetik meg maguknak, hogy a hagyományos értelemben vett kínálat mellett külön (web)áruházat tartsanak fenn a különféle használati és ajándéktárgyaknak, hiszen az ő vásárlói körül az, aki megengedheti magának azt a kis pluszt, amit ezek a darabok jelentenek.

Talán nem is meglepő, hogy épp emiatt a Porsche portékáját vizslatjuk meg elsőként, mely több mint valószínű, hogy a legszélesebb kínálatú és a legismertebb ebben a témakörben. A zuffenhauseniek pedig tényleg az élet minden területére kínálnak elegáns vagy épp sportos, de mindenekelőtt igényes termékeket. A Porsche Driver’s Selection nevű shopjában a gyártó múltját idéző, hangulatos ruhadarabok, finom bőrből készült táskák, precíz karórák és számos egyéb apróság kapható, s nem csupán a hölgyek és férfiak számára, hanem a gyerekeknek is.

A németek egyébként már korábban is erősek voltak az ilyesmiben, néhány éve a Volkswagen például kifejezetten prémium hatású szánkókkal bombázta a márka kedvelőit – ugyanis a VW formatervezői is kínálnak egyéb használati tárgyakat. Így például a német weboldalon keresztül akkoriban alig 20.000 forint ellenében rendelhettünk GTI szánkót is, amivel a gyártó célja nem volt más, mint kinevelni a lankák koronázatlan ifjonc királyait. Persze a klasszikus eleganciát hódolói sem maradtak álomszánkó nélkül, hiszen valamivel olcsóbban fából készült szánkó mellett is voksolhattak a vevők, ami összehajtott állapotában nem csak a Golf GTI csomagtartójában, de még a Sharan hetedik ülése mögött is helyet talál magának.

auto_karacsony_1

Mindeközben a BMW inkább a komolyabb sportolásra fókuszálva álmodta meg karbonszálas bobját, aminek megálmodása során a téli örömszerzés helyett vélhetően inkább a kőkemény munka lebegett a BMW mérnökeinek szeme előtt. A kétszemélyes bobot kifejezetten a hivatalos amerikai versenycsapat számára készítették a bajorok alig 2 éve. A modell a fejlesztési stádiumot követően, az adatgyűjtést és finomhangolást követően került sor az igazán komoly bevetésre a 2014-es Téli Olimpián, az orosz Szocsiban.

Idén azonban nem volt példa hasonló sporteszköz érkezésére, cserébe az egyes márkák internetes áruházaiban kutathatunk a gusztábbnál gusztább, kifejezetten a téli, karácsonyi időszakra ajánlott darabok között. A gyermekeknek az Audi például a jól bevált, a márka iránti elköteleződést már 3-5 éves korban megcélzó pedálos kisautókat szánja, természetesen a négykarikás típusok köntösébe öltöztetve. Emellett ugyancsak megszokott ajándékok formájában párna, pizsama vagy épp a sok örömet szerző távirányítós kisautó gyűjti a vágyó szempárokat a virtuális kirakatban. Mindemellett a hölgyek és az urak is választhatnak kedvükre valót az Audinál.

0121_bmw_szankoap1

A Mercedes kínálatát vizslatva a már megszokott tételeken, a pedálos, távirányítós kisautón, pénztárcán és bőr táskákon túlkattintva egy igazán hangulatos kiegészítőre lelünk, mégpedig a fára akasztható aranyszín gömbök formájában. A vállalható, 20 eurós vételár ellenében kicsit sem giccses, azonban a márka iránti szeretetet a meghitt, családi körben is jól kifejező kiegészítőt kaphatunk.

Hasonló figyelmességet találunk a Lexus kirakatában is – a japánok a téli, karácsonyi időszak közkedvelt díszeként említhető hógömbbel vásárolják meghittebbé az ünnepet, sőt, mi több, díszes masnit is rendelhetünk a Toyota prémium márkájának online üzletéből.

auto_karacsony_4

A Bentley sem kívánt idén nagyot durrantani, azonban a kötelező köröket a brit luxusmárka sem hagyhatta ki. Ízléses sálak, lábbal hajtható Continental GT a srácoknak, mandzsetta gombok, tollak és bőrből készült finomságok sora szerepel az angolok kirakatában. A Jaguar sem cselekedett másképp, náluk is nagyjából az eddig látott ajándéktárgyak töltik ki a polcokat. Szót érdemel azonban a pedálos kisautójuk, amely a többiek hasonló termékével ellentétben nem egy karikaturisztikus formában tálalja a gyerekeknek az autózás örömeit, itt egy, a legendás Defenderre szinte a megegyezésig hajazó játék hívja fel magára a figyelmet.

A JLR kínálatának legérdekesebb darabja az F-Sleigh, vagyis a jégből faragott szobor, amely a gyártó jövőbeli terveit hivatott előrevetíteni. A Jaguar ugyanis 2016-ban 1:8 méretarányú modellek sorát élesíti majd, amelyek között az 1957-es XKSS is szerepel majd.

VW-szanko2

Egy autórajongó számára a legjobb ajándékot azonban nem a tradicionális gyártók virtuális üzleteiben leljük fel, hanem a brit FMCG ékkövei között. Az 1986 óta versenyautó szimulátorok készítésére specializálódott manufaktúra a karácsonyra készülve egy makulátlan élményt ígérő F1-es szimulátort élesített, felülmúlva a képzeletet.

A horroráron, mintegy 40 millió forintnak megfelelő összegért kínált eszköz már közel sem a játék kategóriába esik, hiszen tökéletes vezetési élmény mellett igazán egyedi körítést is kínál. A valódi Forma-1 versenyautót mintázó karosszéria, amely a szimulátor alapját jelenti, karbonból készült, s a hamisítatlan hangulat megidézésének kedvéért Brembo vagy AP Racing fékekkel szerelik. A sebességváltó acélból készült, ahogy a kipufogórendszer és a kerékanyák is. Maga a héj piros, ezüst vagy fekete színben érhető el.

auto_karacsony_2

Az igazi vasat azonban hardver jelenti, amely összesen három darab 23 hüvelyk átmérőjű TFT kijelzőt, 5.1-es hangrendszert és egy, a felhasználható által egyedileg összeválogatható, de Core i7-es architektúrát alkalmazó csúcsszámítógép jelenti, természetesen a legizmosabb videokártyákkal szerelve.

Mindent összevetve idén sem szűkölködött finom, igényes kiegészítőkben és élményt ígérő ajándéktárgyakban az autógyártók Jézuskája – az egyes márkák online áruházaiban a rajongók még az ünnepek elteltével is megtalálhatják a gyerekek, hölgyek és férfiak számára kedves darabokat.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés