Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre népszerűbbek a konnektoros autók

Garázs

Egyre népszerűbbek a konnektoros autók

A konnektoros autók piaci részesedése túllépi az 1 százalékot.

Az elektromos autók, valamint a hálózatról tölthető hibrid modellek részesedése folyamatosan növekszik, de egyelőre közel sem óriási. Az Amerikai Egyesült Államokban 2015 első negyedévében érkezik történelmi mérföldkőhöz a technológia: az eladott autók egy százalékát dughatjuk konnektorba.

bmw_i3_2_medium

Egyik részről az egy százalékos részarányt tekinthetjük megmosolyogtatóan kevésnek, másrészről viszont érdemes hozzáadni az egyenlethez a konnektoros modellek kínálatának viszonylagos szűkösségét, a technológia egyelőre magas árát, illetve korlátait, valamint a hálózat kiépítettségének viszonylagosságát. Ha pedig így összegezzük a dolgokat, szép eredmény a tavaly csak az USA területén eladott közel 100 000 példány. Egy olyan országban, ahol az eladások 52 százalékát a hatalmas pickupok teszik ki – tegyük hozzá.

Miközben Amerikában csökkenőben az elektromos modellek térnyerésének irama (28 százalékos a fejlődés jelenleg), addig Európában egyre népszerűbb a technológia: évről-évre közel 100 százalékos a fejlődés. Persze a piac még csak most próbálgatja a szárnyait és ebbe belejátszanak a különböző kormányzati támogatások is. Mindenestre nem rossz eredmény, hogy 2014 októberéig az évben már közel 75 ezer konnektorra akasztható négykerekű fogyott.

mitsubishi_outlander_phev_a2_medium

Kontinensünkön a legnépszerűbb a Mitsubishi Outlander PHEV. A típus eladásai a kalkulációk szerint 2014-ben elérték a 20 ezret. Mögötte a Nissan Leaf foglalja el a második helyet (teljesen elektromosként pedig az elsőt), és a BMW i3 tör felfelé, amelyből úgy adtak el világszerte összesen 16 ezret 2014-ben, hogy csak az utolsó negyedévtől értékesítették.

Igazi következtetéseket majd 2015-ből lehet levonni, hiszen a piaci kínálat java része számára ez lesz az első teljes év, sok országban pedig még csak most van a technika ébredőben.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés