Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az algériai piacra lép a GEFCO

Garázs

Az algériai piacra lép a GEFCO

A GEFCO csoport, az ipari logisztika globális szereplője és az autóipari logisztika vezető európai szolgáltatója, kibővíti észak-afrikai hálózatát és leányvállalatot nyit Algériában. „A GEFCO magas szintű, többletértéket jelentő logisztikai szolgáltatásokat kínál Algériában a cégcsoport nemzetközi standardjaival összhangban. Észak-Afrika ígéretes és dinamikus régió a nemzetközi kereskedelem szempontjából. Nemzetközi hálózatunk stabilitása támogathatja helyi ügyfeleink növekedését, az észak-afrikai bemenő és kijövő nemzetközi forgalom irányítását” – mondja Jean-Paul Ornano, a GEFCO Marokkó ügyvezető igazgatója és a Csoport Észak-Afrikáért felelős területi igazgatója.

Azáltal, hogy a GEFCO létrehozza szervezeti struktúráját Algériában, Afrika egyik legerősebb gazdaságában is (a 2015. évre jelzett növekedés 5,5% forrás: A Nemzetközi Valutaalap – 2014. évi jelentése), biztosítja fejlődését ebben a kimagasló potenciállal rendelkező régióban.

Több mint 38 millió lakosával, akiknek 45%-a 25 év alatti, Algéria egy természeti erőforrásokban, különösen szén-hidrogénekben gazdag, dinamikusan fejlődő ország, amely a világon a 15. legnagyobb olajkészlettel rendelkezik.

Algéria elhelyezkedése megfelelő az Európával, a Közel-Kelettel, Latin-Amerikával és Ázsiával folytatott kereskedelemhez. A kereskedelmi folyosók találkozásánál elhelyezkedő ország logisztikai szektora jelentős átalakuláson megy keresztül a nagyszámú befektetési tervnek és az infrastruktúrát modernizáló projektnek köszönhetően.

Jelenleg az a célunk, hogy a GEFCO ellátási lánc szakértelmével hozzájáruljunk az algériai logisztikai szektor fejlődéséhez. A hátteret pedig egy olyan megbízható és hatékony partnerekből álló hálózat adja, amely a legmagasabb színvonalon teljesít. Az algériai piacra egy olyan dinamikus csapattal lépünk be, amely magáénak vallja a GEFCO szolgáltatásminőségre és működési kiválóságra vonatkozó értékeit, amelyekkel támogatja az ügyfelek teljesítményének javulását” – erősíti meg Bertrand de Techtermann, az algériai leányvállalat ügyvezető igazgatója.

A GEFCO a regionális gazdasági fejlődés középpontjában

Jelentős logisztikai szereplőként a GEFCO támogatja ügyfelei növekedési céljait, mind azon országokban, amelyekben már jelen van, mind pedig az új, növekedést jelentő régiókban. A GEFCO célja, hogy támogassa az algériai gyártókat két kulcsfontosságú területen, az autóipari és az energiaszektorban.

Az algériai autóipari szektor gyorsan fejlődik, és az új járművek értékesítése 2013-ban elérte a 423.000 darabot, ami 20,6%-os növekedést jelent a 2012. évhez képest. Az afrikai kontinensen második helyen álló algériai autóipari piac egyike a világviszonylatban legígéretesebb területeknek. Több mint 65 év autóipari tapasztalatával a GEFCO megfelel a nemzetközi gyártók követelményeinek, amelyeknek összetett nemzetközi problémákkal kell megküzdeniük az egyre inkább globalizált gazdasági környezetben. Ez a szakértelem biztosítja a GEFCO számára mindazon eszközöket, amelyekkel támogatja az autóipari beszállítók és gyártók fejlődését Algériában és Észak-Afrikában.

Az energiaszektor (olaj és gáz) kulcsszerepet játszik a helyi gazdaságban, és a gazdasági növekedés 35 %-át adja (forrás: Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) – The World Factbook 2013). Algéria jelenleg a világ második legnagyobb gáz exportőre, és 2014 és 2018 között a termelés várhatóan évente 8%-kal nő majd. Algéria főbb kereskedelmi partnerei az Európai Unió, az Amerikai Egyesült Államok, Kína, Törökország, Brazília és Argentína, tehát olyan piacok, ahol a GEFCO már erős jelenléttel, és a speciális kulturális különbségek ismeretével is megalapozta működését.

A GEFCO algériai leányvállalata bemutatta a GEFCO Csoport kínálatát

Az algériai leányvállalat irányítja a PSA Peugeot Citroën új járműveinek disztribúcióját a kereskedői hálózatba. 2014 végére a kezelt volumen várhatóan 90 ezerről 105 ezer járműre nő.

A GEFCO algériai leányvállalata a tengerentúli műveleteket is vezérli; konténeres szállítmányokat irányít ipari ügyfelek számára Algériából a mediterrán országokba és Kínába. A GEFCO optimalizációs és vámügyintézési megoldásokat is kínál, amelyek lehetővé teszik a gyártók számára a költség, a minőség és az időparaméterek szabályozását.

A leányvállalat olyan információs rendszerekkel rendelkezik, amelyek biztosítják a globális szintű adatcserét, és garantálják a rakomány optimalizációját és követhetőségét.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés