Connect with us

Hirdetés

technokrata

Töltsd ingyen elektromos autódat!

Garázs

Töltsd ingyen elektromos autódat!

Nyilvános elektromos autó töltőket helyezett üzembe a Telenor Magyarország törökbálinti székhelyén, melyeket bárki díjmentesen használhat. A mobilszolgáltató irodaházának parkolójában elhelyezett töltőállomások segítségével egyszerre akár két autó is felkészülhet útjának folytatására.

A Telenor Magyarországnál fontos alapérték a környezettudatos működés, ezért a mindennapok során is kiemelten ügyel arra, hogy a lehető legkevésbé terhelje a környezetet, minél kevesebb természeti erőforrást használjon és minél kevesebb hulladékot termeljen. Az energiafelhasználás és ezzel együtt a CO2-kibocsátás folyamatos csökkentése a társaság egyik legfontosabb környezetvédelmi célkitűzése. 2013-ban a tevékenységéből eredő károsanyag-kibocsátása 20%-kal mérséklődött az előző évhez képest. A közlekedésből fakadó terhelés azonban állandó kihívást jelent a vállalat számára, ezért a Telenor folyamatosan keresi az újabb megoldásokat a mutatók javításának érdekében.

„A közlekedésből eredő károsanyag-kibocsátás nagy környezeti terheléstjelent. Kollégáink számos regionális projekten dolgoznak, sokat utaznak a környező országokba, ezért minél előbb szeretnénk környezetbaráttá tenni járműparkunkat. A vállalati flottában egyre több a hibrid jármű és tavaly vásároltunk elektromos autót is, melyet a dolgozók rövidebb, városi utakra vihetnek el. Az e-autó tesztelése során az első eredmények pozitívak, így vizsgáljuk azt, hogy érdemes-e több ilyen járműbe beruházni” – mondta el Kutas István, a Telenor vállalati kommunikációs igazgatója.

A Telenor vállalati e-autóját a társaság mélygarázsában töltik, de a munkavállalók, ügyfelek és környékbeli lakosok ellátására a társaság most az irodaháza előtti parkolóban nyilvános töltőberendezést létesített, melyet bárki igénybe vehet. A töltő az e-autók mellett alkalmas e-motorkerékpárok, és e-biciklik feltöltésére is. A töltőberendezést az E.ON Hungária Zrt.telepítette, az üzemeltetést a Telenor biztosítja. A szolgáltatás használata díjmentes.

A töltők telepítéséhez olyan partnert kerestünk, aki szintén elkötelezett a környezeti terhelés csökkentése iránt, és az elektromos autózást támogató eszközök telepítésében, működtetésében élen jár a hazai piacon. Örülünk, hogy az E.ON csoport  szakértő segítségével alakítottuk ki a nyilvános töltőket, mellyel hozzájárulhatunk az elektromos autók elterjedéséhez, ezáltal pedig egy egészségesebb, élhetőbb környezet kialakulásához” – tette hozzá Kutas István.

A nap 24 órájában üzemelő töltőket az autótulajdonosok saját felelősségükre vehetik igénybe. A berendezés néhány óra alatt képes 100%-os kapacitásra feltölteni egy elektromos autó akkumulátorát. Az állomás megtalálható az elektromos töltőállomások nyilvános adatbázisában is.http://www.holtoltsek.hu/303



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés