Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elektromos autóval támadna a Renault

Garázs

Elektromos autóval támadna a Renault

Noha az elektromos autók még mindig nem értek el áttörő sikert, egyre többen fontolják meg ezt a fajta alternatívát.

Fontos átlátni, hogy a villanyautók a városi forgalomban jelentenek igazán előnyt, akkor pedig már vérbeli kisautóba csomagolva érdemes őket gyártani. Így tesz a Renault is, aki az Twingo lemezei alá épít be elektromos hajtást.

A tényt Jerome Stoll, a Renault szakembere jelentette be: hamarosan érkezik a Twingo EV. Stoll elmondta, hogy a villanyos kisautó a jelenlegi Twingo családhoz csatlakozik majd, azonban a folyamatban lévő projektről nem árulhatta el, hogy mikor ér teljesedik ki. Viszont az biztos. hogy a Renault elektromos autókkal kapcsolatos tervei meglehetősen képlékenyek még – „az emberek még nem tartanak ott, hogy úgy érzik, elektromos autót kell venniük mindennapos használatra”.

renault_twinz_12_medium

Mindez persze nem meglepő, hiszen az árak és a szokások révén még kevesen morfondíroznak egy villanyautó megvásárlásán. Ennek felelnek meg a Nissan-Renault számai is, a japán-francia konszern ugyanis mindösszesen 19.093 elektromos modellt értékesített az elmúlt esztendőben. Ez pedig még édeskevés ahhoz, hogy a korábbi előrejelzéseknek megfelelő 1,5 milliós számot elérjék 2016-ra.

Persze az elektromosok sorsát az egyre takarékosabb, hagyományos erőforrással felszerelt modellek is nehezítik, hiszen ha egy kis étvágyú dízel vagy modern, éhező benzines fenntartása egyre kevesebbe kerül, akkor a nagy változást jelentő átállás sem válik indokolttá egy vásárló számára.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés