Connect with us

technokrata

Elektromos autóval támadna a Renault

Garázs

Elektromos autóval támadna a Renault

Noha az elektromos autók még mindig nem értek el áttörő sikert, egyre többen fontolják meg ezt a fajta alternatívát.

Fontos átlátni, hogy a villanyautók a városi forgalomban jelentenek igazán előnyt, akkor pedig már vérbeli kisautóba csomagolva érdemes őket gyártani. Így tesz a Renault is, aki az Twingo lemezei alá épít be elektromos hajtást.

A tényt Jerome Stoll, a Renault szakembere jelentette be: hamarosan érkezik a Twingo EV. Stoll elmondta, hogy a villanyos kisautó a jelenlegi Twingo családhoz csatlakozik majd, azonban a folyamatban lévő projektről nem árulhatta el, hogy mikor ér teljesedik ki. Viszont az biztos. hogy a Renault elektromos autókkal kapcsolatos tervei meglehetősen képlékenyek még – „az emberek még nem tartanak ott, hogy úgy érzik, elektromos autót kell venniük mindennapos használatra”.

renault_twinz_12_medium

Mindez persze nem meglepő, hiszen az árak és a szokások révén még kevesen morfondíroznak egy villanyautó megvásárlásán. Ennek felelnek meg a Nissan-Renault számai is, a japán-francia konszern ugyanis mindösszesen 19.093 elektromos modellt értékesített az elmúlt esztendőben. Ez pedig még édeskevés ahhoz, hogy a korábbi előrejelzéseknek megfelelő 1,5 milliós számot elérjék 2016-ra.

Persze az elektromosok sorsát az egyre takarékosabb, hagyományos erőforrással felszerelt modellek is nehezítik, hiszen ha egy kis étvágyú dízel vagy modern, éhező benzines fenntartása egyre kevesebbe kerül, akkor a nagy változást jelentő átállás sem válik indokolttá egy vásárló számára.

Forrás: Autó PultSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin