Connect with us

Hirdetés

technokrata

Magyar motorokkal jön az új Opel Corsa

Garázs

Magyar motorokkal jön az új Opel Corsa

Még az idén bemutatkozik az új Opel kisautó.

A legfrissebb hírek szerint az októberi Párizsi Autószalonon hull majd le a lepel az Opel Corsa következő generációjáról, amely az Opel Adam külső formajegyeit kamatoztatva, három- és négyhengeres szívó és turbós motorokkal kívánja majd elnyerni a vásárlók szívét.

A Corsa ötödik generációja az Opel törpeautójának megoldásait örökli, ám formailag a nagyobb külső természetesen új részletekkel is szolgál. Miközben a formatervre csak az októberi premier során derül fény, addig már tudjuk, hogy mit fogunk találni a lemezek alatt.

Ami a hajtásláncokat illeti, a beszállót az új, magyar gyártású háromhengeres erőforrás adja. Az egyliteres, közvetlen befecskendezéses motor két teljesítményszinttel lesz majd elérhető. A gyengébbik 90 lóerőt, míg az erősebbik 115 lóerőt tud kipréselni magából, vagyis eléri a literenkénti 115 lóerős teljesítményt, ami nagy szó. A csúcsnyomatékuk egyébként egységesen 166 Nm lesz, mely már 1800 1/perces fordulattól elérhető.

0520corsa1

Az új erőforráshoz egy friss fejlesztésű hatfokozatú manuális váltó is jár, mely mindössze 37 kilogrammot nyom, és a start-stop rendszerrel karöltve alapáron jár majd mindkét variánshoz. Ezekkel a tulajdonságokkal a gyáriak szerint a gyengébbik, 90 lóerős verzió hozzávetőlegesen 4,5 literes fogyasztással beéri. Ezt cserélhetjük némi felárért a szintén új fejlesztésű, Szentgotthárdon készülő, négyhengeres, 1,2 literes turbómotorra. Dízelfronton a már ismert – szintén új – 1,6 literes öngyulladós lesz választható, 110 és 136 lóerős teljesítményszinteken, körülbelül 3,5 és 4,0 literes étvággyal.

Belül nagy érintőképernyő kap főszerepet, miközben az utastér személyre szabhatóságát is fokozzák az illetékesek. Egyes források szerint az árak változatlanok maradnak, miközben a minőség emelkedik. Hogy mennyire, rövidesen azt is megtudhatjuk, ugyanis 3-4 hónap múlva az autószalon hajrájában biztosan lehull majd a lepel a típusról.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés