Connect with us

Hirdetés

technokrata

Utód nélkül szűnhet meg a Volkswagen Eos

Garázs

Utód nélkül szűnhet meg a Volkswagen Eos

Úgy tűnik, a keménytetős kabrió modellek nehéz korszakukat élik. A kategória egyre több modellje búcsúzik a sorozatgyártástól, miközben a többiek is már jórészt idősnek számítanak, teljesen új típust pedig már hosszú évek óta nem láttunk. Ezúttal a VW Eos búcsúzhat utódlás nélkül.

A Volo C70 elbúcsúzott, a Peugeot CC-it is lassan hiába keressük, a Renault Mégane is eltűnt a kínálatból, az Opel vászontetőre váltott, és lassan már a Volkswagen Eos is elköszön tőlünk. A középkategória alig néhány éve még izzott az erejük teljében lévő, keménytetős kabrió modellektől, ám a válság megtörte a gyártók lelkesedését. Persze a kereslet lankadása is jól érhető, hiszen például az Eos sem szolgált sok újdonsággal, technológiai oldalról pedig a gyártó modelljeinek nagy része túlmutat rajta. Éppen ezért érthető, hogy mindössze 8 000 példány talált gazdát a tavalyi évben.

a_volkswagen_eos_313_medium

Belső információk szerint egy új, komplex tetőrendszer és a szükséges erősítések kifejlesztése meglehetősen költséges volna, amely befektetés viszont a középkategóriás kabriók csökkenő piacán kockázatos. Persze egyik oldalról a csökkenés az új modellek elmaradásával is igazolható, viszont további fény, hogy tőlünk nyugatabbra a Golf kabrió változata és a Beetle kabrió is hódít, ráadásul előbbi esetén utódra is számíthatunk. Nyitható keménytető ide vagy oda, három dudás tényleg nem fér meg egy csárdában.

Az Eos forgalmazása a hírek szerint még az idei évben megszűnik.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés