Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Toyota a golyóálló hidrogéncellás hajtásláncban látja a jövőt

Garázs

A Toyota a golyóálló hidrogéncellás hajtásláncban látja a jövőt

A japán gyártó a hidrogénnel történő hajtásban látja a jövőt.

Személy szerint engem abszolút nem érdekel, hogy mit mond Elon (Musk, a Tesla vezére – a szerk.), Carlos (Ghosn) vagy Jonathan (Browning – VW) az üzemanyagcelláról” – jelentette ki a minap Bob Carter, a Toyota amerikai ágának vezetője. A gyártó a hidrogénnel történő hajtásban látja a jövőt, ezért bebizonyította, hogy a technika, ha nem is feltétlenül bombabiztos, de egész egyértelműen golyóálló.

0117_toyota_1

A hidrogéncellás technológia biztonságának bizonyításához kissé westernes álláspontot vett fel a Toyota, s többek között fegyverekkel lődözött az üzemanyagtankra. Az amerikai vezető elmondása szerint egy kiskaliberű fegyver által kibocsátott golyó lepattan a szénszálas tankról és még az .50-es kaliber is alig hagyott nyomot.

Ezt követően Carter a konkurens gyártók negatív hozzáállásáról is kifejtette véleményét, elmondva, hogy számukra nem érdekes, ha mások egy adott technológiát hanyagolnak. Végtére a hibridekkel kapcsolatban is negatívan nyilatkozott kezdetben a piac összes szereplője, mára pedig mindenki feléjük kacsintgat, az általuk indukált elektromos autóhullámról nem is beszélve.

0117_toyota_2

A gyártó információi szerint az első nagyszériás üzemanyagcellás autót 2015 környékén dobják majd piacra, és a hidrogénből előállított elektromos árammal közlekedő négykerekű egyetlen tankolással közel 500 kilométert tud majd megtenni. Az ára kezdetben az egekben lesz majd, valahol 12 és 25 millió forint között, ám az első óvatos lépések megtételével és a technológia létjogosultságának bizonyításával ez csökkeni fog majd. Kíváncsian várjuk, addig is részletesen az új hajtásmódról a Mercedes-Benz B-osztály F-Cell menetpróbánk kapcsán olvashatnak.

Forrás: Autó Pult



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés