Connect with us
Hirdetés

technokrata

Új törésteszt: Honda öt csillag, Jeep kettő

Garázs

Új törésteszt: Honda öt csillag, Jeep kettő

Az új Honda Civicnek az új törésteszt-előírások sem okoztak gondot, a Jeep Compassnak annál inkább.

Két modell töréstesztjével kezdte 2012-t az Euro NCAP, az egyik hibátlan, a másik rossz eredményt ért el. Az idei évtől változtak az előírások: öt csillagot csak olyan autó kaphat, amely legalább az elérhető összpontszám 80 százalékát összegyűjti felnőttvédelemben, 75 százalékát gyermekvédelemben, valamint 60-60 százalékát gyalogosbiztonságban és biztonsági extrákban.

A változtatás különösen a gyalogosbiztonság miatt szigorú, mert néhány évvel ezelőtt az ötcsillagos autók 25 százalék körül teljesítettek ezen a területen. Az új követelmények első áldozata a Jeep Compass, amely mindössze kétcsillagos eredményt ért el (61, 76, 23 és 43 százalék), messze alulmúlva az Euro NCAP elvárásait. Gyalogosvédelemből mindössze 23 százalékot szedett össze az autó, de a 61 százalékos felnőttvédelmére sem lehet büszke.

A 2012-es szabályrendszerrel is ötcsillagos lett viszont a Honda Civic kilencedik generációja (94, 83, 69 és 86 százalék). A tavaly tesztelt modellek közül 2012-re is megkapta az öt csillagot a BMW 1-es sorozat, a BMW X1, a Ford Focus, a Ford Ranger, a Mercedes M-osztály, a Nissan Leaf, a Subaru XV és a Volvo V60.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés