Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kötelező: régi ügyfeleiket büntetik a biztosítók

Garázs

Kötelező: régi ügyfeleiket büntetik a biztosítók

Félidejéhez ért az idei kötelezőkampány, amelyben ismét a hűséget büntetik a biztosítók.

A kettős tarifa hatására az összes váltó között a tavalyi 25 százalékról újra 37 százalékra ugrott a kötelezőjüket a saját biztosítójuknál felmondó, majd kedvezőbb áron újrakötő autósok aránya. A kotelezo.hu internetes szakportálon a legtöbben eddig a K&H-hoz, az Uniqához és a Köbéhez szerződtek, ám a felmondásokat is figyelembe véve az állományát leginkább az Uniqa, a Genertel és a Wabard tudta növelni az első két hét során.

A kotelezo.hu tapasztalatai szerint hiába hozzák előre az évközi évfordulós autósok a kötéseiket, átlagosan 36 százalékkal fizetnek többet, mint azok a társaik, akiknek az idei kötelezője december 31-én jár le. Ennek oka egyértelműen az, hogy a kampányban az utóbbiakért folyik élesebb küzdelem, ami plusz kedvezmények bevetésével is jár.

“Minden ellenkező híreszteléssel szemben a biztosítók ismét visszatértek a kettős díjtarifa alkalmazásához” – figyelmeztet Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. “A többség ismét kedvezőbb díjakat kínál az új ügyfeleinek, mint a meglévőeknek. Ennek fényében nem meglepő, hogy míg tavaly csak minden negyedik váltó autós kötötte újra biztosítását a meglévő biztosítójánál, az idén ez az arány ismét 37 százalék fölé nőtt. Érdemes tehát nem csupán a biztosítók által küldött díjértesítőre hagyatkozni, hanem kikalkulálni az adott biztosítónak az új ügyfelek számára kínált ajánlatát is.”



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés