Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyolcezer forint alatt minden ötödik kötelező

Garázs

Nyolcezer forint alatt minden ötödik kötelező

Hatszázezer felett van azoknak az autósoknak a száma, akik nyolcezer alatt megúszhatják a kötelezőt.

Lehet azonban, hogy ezt a lehetőséget a többségük elszalasztja: ők az idén kevésbé mozdulnak meg az átlagosan 25 százalékot elérő, de a tavalyinál már alacsonyabb összegű megtakarításért. Nem számolnak azonban azzal, hogy a baleseti adó az árkülönbségeket, így a megspórolható összeget is várhatóan 30 százalékkal növeli majd.

A piac elérte azt az árszintet, ahol a legjobb ajánlatok között jellemzően évi néhány száz forintos eltérések vannak, és ilyenkor már nagyobb arányban választják az autósok a jobb nevű, vagy korábban már megismert, második-harmadik helyen befutó biztosító ajánlatát. Így az idei kampányban megkötött szerződéseknek végül már csak tíz százaléka esik a legkedvezőbb, nyolcezer forint alatti kategóriába.

“Sokan egy-kétezer forint különbség miatt már nehezen szánják magukat a váltásra. Nekik érdemes figyelembe venniük, hogy a bevezetendő baleseti adó az árkülönbségeket, így a megspórolható összeget is várhatóan 30 százalékkal növeli majd” – figyelmeztet Lantos Lóránt, a kotelezo.hu vezetője. “Ebben az esetben, ha például valaki a nyolcezer forintos díj helyett marad a jelenlegi tízezer forintos díjnál, nem csupán a biztosítónak fizet kétezer forinttal többet, hanem az állam is hatszáz forinttal többet, háromezer forintnyi adót követel majd tőle.”

A vidéki autósok jelentős része akár nagyobb teljesítményű, 70-80 kW-os motorral rendelkező autóval is esélyes alacsony díjra, főleg olyanok, akik az elmúlt öt-tíz évben nem okoztak balesetet. A nyolcezres határ alá budapesti autóval szinte esélytelen bekerülni, a vidéki autósok közül azonban csaknem minden harmadik találhat ilyen olcsó kötelezőt magának. Ennek oka, hogy a vidéki díjak immár közel 40 százalékkal lettek olcsóbbak a fővárosiaknál, vagyis jelentősen tovább nyílt az árolló a két díjcsoport között.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés