Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem jó autónak lenni Pesten és környékén

Garázs

Nem jó autónak lenni Pesten és környékén

Tavaly 6109 járművet loptak el Magyarországon, 74 százalékukat Budapestről és Pest megyéből.

Az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint 2010-ben 6109 járművet tulajdonítottak el, ezek túlnyomó része, 4885 darab személygépkocsi. Bár 2009-hez képest az ellopott járművek száma 4,5 százalékkal csökkent, a személygépkocsiknál ez a kedvező tendencia alig jelentkezett, szinte ugyanannyi személyautót vittek el – áll a K&H biztosító elemzésében. 

Emelkedett a lopások száma Csongrád, Hajdú-Bihar, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. Csökkent ugyan az esetek száma az előző évekhez képest, de a többi megyével összehasonlítva még mindig kiemelkedően magas Budapesten, ahol az összes személyautólopás 62 százaléka, 3777 eset történt. Legjobb a helyzet Békés, Vas és Nógrád megyében, ahol tavaly kevesebb mint 35 autót tulajdonították el.

A biztosító szerint egy autó elvesztése súlyos csapás, de természetesen van megoldás: már havi néhány ezer forintos költséggel köthető casco-biztosítás a saját hibából okozott vagy a lopás miatt keletkezett kár ellen, akár használt autókra is – írja a közlemény.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés