Connect with us

Hirdetés

technokrata

Kinyírta a felháborodás a Budaörsi úti buszsávot

Garázs

Kinyírta a felháborodás a Budaörsi úti buszsávot

Négy nap után visszaállítják az eredeti állapotot a Budaörsi úton, máris annyi a buszsávnak.

Négy nappal ezelőtt, május 30-án nyílt meg a Budaörsi úton frissen kialakított buszsáv, a Nagyszőlős utcai felüljárótól a BAH-csomópontig vettek el egy sávot a forgalomtól. A buszsáv gigantikus dugókat okozott a környéken, olykor egészen a budaörsi bevásárlóközpontnál volt a sor vége az M1-M7-es autópálya közös szakaszán, akadályozva a tömegközlekedési járművek mozgását is – véső soron értelmetlenné téve az egész beruházást.

Az intézkedést kormánypárti politikusok is támadták, Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester például éles kirohanást intézett a főváros ellen. Csütörtökön a dugó miatt leginkább sújtott budaörsi polgármester mondta el nem éppen finom véleményét.

Tarlós István főpolgármester nem sokkal ezt követően úgy határozott, hogy “műszaki problémák” miatt azonnali hatállyal visszaadják a forgalomnak az elvett sávot. Az ügyben csütörtökön még sajtótájékoztatót tartanak.

UPDATE: A főpolgármester haladéktalanul kezdeményezi a KRESZ módosítását annak érdekében, hogy azok az autók, amelyekben három ember ül, használhassák a buszsávot. Tarlós István ezt a kezdeményezését a Budaörsi úti buszsáv megszüntetéséről tartott csütörtöki, rendkívüli sajtótájékoztatóján jelentette be. Mint mondta, nyilvánvaló műszaki hibát okoz az, hogy a buszsáv megnyitását is magában foglaló beruházás még nem készült el, és a buszsávot idő előtt helyezték forgalomba. A KRESZ módosításával egyidejűleg felülvizsgálják a beruházás műszaki tartalmát is.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés