Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bekeményített az Audi A1

Garázs

Bekeményített az Audi A1

Sportos tanulmányt készített az Audi az A1-ből. 500 lóerős az autó.

Idén harmincadik alkalommal rendezi meg szokásos fesztiválját a Wörthi-tó mellett a Volkswagen-konszern. Az évforduló tiszteletére sportos tanulmány készült az Audi A1-ből, az autó a Clubsport Quattro nevet kapta.

Csodálatosan hangzanak az autó műszaki adatai, de senki ne álmodjon arról, hogy valaha is piacra kerül. Valószínűleg nincs olyan autógyártó, mely be merné vállalni egy 500 lóerős miniautó forgalmazását, márpedig a kis méregzsákból ennyit hoztak ki.

Az erősen módosított, 2,5 literes, öthengeres turbómotor az 500 lóerős teljesítmény mellett 660 Nm-es nyomatékot is kínál, ekkora erőnek mindössze 1390 kilós tömeget kell mozgatnia. Nem csoda, hogy a százas sprint mindössze 3,7 másodpercig tart, 200-ra 10,9 másodperc alatt gyorsul az A1. Hatfokozatú manuális váltót építettek be, a TT RS-ből származó összkerékhajtási rendszert továbbfejlesztették.

A karosszériacsomag sportos, már-már raliautókat idéz. Minimalista az utastér, a felfüggesztések állíthatóak, a féktárcsák karbon-kerámiából készültek.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés