Connect with us
Hirdetés

technokrata

Luxuskocsi lehet a Világ Év Autója

Garázs

Luxuskocsi lehet a Világ Év Autója

Luxus vagy elektromos? Ez itt a kérdés. Hárman pályáznak még a címre.

WCotY (World Car of the Year, Világ Év Autója). Ez, ennek a – 2005 óta osztogatott – címnek az elnyerése a tét, s a 66 (újságíró) tagból álló zsűri a Genfi Autószalonon elárulta, a korábbi tízről szűkítve mely három modell közül választja és hirdeti ki a győztest (április 21-én, New Yorkban).

A finalisták: Audi A8, BMW 5-ös sorozat, Nissan Leaf. Előbbi egyértelműen luxusautó, a középsőt – a tapasztaltak alapján – is nyugodtan annak tekinthetjük, a harmadik pedig ugye elektromos, amely már behúzta az európai Év Autója-címet.

Audi A8

Tavaly a Volkswagen Polót választották a legjobbnak (a Mercedes-Benz E-osztályt és a Toyota Priust megelőzve), 2009-ben a hatos Volkswagen Golfot (a Toyota iQ és a Ford Fiesta kárára).

BMW 5-ös sorozat

A 2008-as díj a Mazda2/Demióé lett (a Ford Mondeót és a C-osztályos Mercedest felülmúlva), a 2007-es a Lexus LS460-é (a Mini és az Audi TT előtt), a 2006-os a 3-as BMW-é (a Mazda MX-5-tel és a Porsche Cayman S-sel a nyakában), 2005-ben pedig az A6-os Audié (a Volvo S40/V50-enest és a Porsche 911-est legyőzve).

Nissan Leaf

Az egyéb kategóriákban idén a következő autók jutottak a döntőbe:

sport: Ferrari 458 Italia, Mercedes-Benz SLS AMG, Porsche 911 Turbo
zöld: BMW 320d EfficientDynamics, Chevrolet Volt, Nissan Leaf
dizájn: Alfa Romeo Giulietta, Aston Martin Rapide, Ferrari 458 Italia



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés
Hirdetés