Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csaltak a márkaszervizben!

Garázs

Csaltak a márkaszervizben!

Az olajos kezű fazon csak hümmögött…

Vagy legalábbis csalni akartak. Barátnőm nemcsak a tepsikhez és a lábosokhoz ért, jól is vezet. Ám mindig beparázik, ha valami gond van a kocsival, főleg ha szervizbe kell vinni; mert hogy majd miket kérdeznek, és neki biztosan fogalma sem lesz arról, hogy például mikor és milyen olajat tettek a motorba, vagy milyen fajta féktárcsát óhajt a régi helyett. Néha okosítom a témában, ettől függetlenül még nem elég magabiztos.

Egy hete esedékes volt a kötelező szerviz japán márkájú autóján, már jött a para, csillapítottam: “Egyetlenem, minden rendben lesz!” Mivel éppen nem értem rá én a szervizbe vinni az autót, adtam a kezébe egy kanna olajat, egy olajszűrőt és egy légszűrőt (így szoktuk, sokkal olcsóbb, ha mi visszük a cuccokat), és elbocsátottam azzal az útravalóval, hogy a maradék olajat hozza vissza, jó lesz, ha kell utántölteni. Tudtam, hogy nagyjából 3,7 l-t nyel el a szerkezet, vagyis az 5 literesből marad még bőven.

Délután csörög a telefon: a csajom az, azt mondja, nem kapta a kezébe az olajat, gondolta, berakták a kocsiba, de se híre, se hamva. Aztán visszament a szalonba, ahol a recepciós nő lerázta azzal: ő nem tudja, nézze meg a szervizben, és hogy biztosan nem maradt egy deka olaj sem. Ott egy olajos kezű fazon csak hümmögött, aztán vakarta a fejét, végül előadta az asztal alsó polcáról a maradékot…

A drágaságom nem szokta a sérelmeket “kikaparom a szemedet te büdös görény” jellegű mondatokkal megtorolni, és nem is csapja oda a táskáját… Pedig megérdemelték volna. Nem mondom a márkát, így is elég nagy trutyiban vannak, és bizonyítani is nehéz lenne, hogy a szaki el akarta csenni az olajat.

Ehhez hasonló esetből Dunát lehetne rekeszteni. Kifizetődő lenne ráébredni minden autós cégnek arra, hogy a szerviz elég fontos terep, ahol az ügyfél egy életre szóló jó vagy rossz következtetéseket tud levonni a márkával kapcsolatban. Csapatépítés, némi vezetői odahatás, egy kiadós oktatás, és rendben lehetne minden!

Vollner Károly



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés