Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új Kia Rio: vonzó és széparcú

Garázs

Új Kia Rio: vonzó és széparcú

Megmutatta a Kia az új Rio hivatalos fotóit. Ég és föld a különbség a két generáció között.

Sejthető volt, hogy a Picantóhoz hasonlóan jelentős átalakuláson megy keresztül a Rio is, a Kia nem okozott csalódást híveinek. Jó egy hónappal a Genfi Autószalon előtt már látható, hogy milyen lett az áttervezett kisautó: finoman fogalmazunk, ha azt mondjuk, rá sem lehet ismerni.

Kellemes arányú, itt-ott bátor vonalvezetésű autó született, ősztől ötajtósként lesz megvásárolható. 2012 elején érkezik a háromajtós kiadás, szedánról viszont egyelőre nincs szó. Az utastérről még nem mutatott fotót a Kia, de a külsőhöz illő átalakulás történt, ráadásul minden eddiginél jobb minőségű anyagokat használtak fel.

Az új márkaarculatba tökéletesen illeszkedő Rio tengelytávja 70 millimétert nőtt, így az utasok a korábbinál nagyobb lábtérnek örülhetnek. 55 milliméterrel nőtt a hosszúság, 25-tel a szélesség, a magasságot a sportosabb megjelenés érdekében 15 milliméterrel csökkentették. A csomagtartó 292 literes.

Sok másféle mellett 70 lóerős, az új Picantóhoz bejelentett 1,1 literes dízelmotorral is kapható lesz a Rio, ezzel a blokkal mindössze 85 gramm a kilométerenkénti szén-dioxid-kibocsátás. 2012 elején érkezik egy vadonatúj fejlesztésű, 1,2 literes, közvetlen befecskendezéses turbómotor, amelytől sokat, a japán konkurencia elnyomását várják a koreaiak. Teljesítményét még nem hozták nyilvánosságra.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés