Connect with us

technokrata

A Toyota Auris HSD a jövő autója

Garázs

A Toyota Auris HSD a jövő autója

Az ADAC az egyetlen kompakt fullhibridnek ítélte a Sárga Angyal 2011 Jövő autója-díját.

A Toyota Auris Hybrid (Magyarországon Auris HSD) “A jövő autója”. Az ADAC “Sárga Angyal” (Gelben Engel) díjainak sorában új kategóriának számító kitüntetés az Auris Hybrid kiemelkedő takarékosságát és kategóriaelső, rekordalacsony emisszióját jutalmazta.

A zsűri megítélése szerint az Auris Hybrid napjaink legfejlettebb hibrid járműve – s ez a mindennapi használhatóság, a fenntartási költségek, a környezeti hatások és a biztonság szempontjából egyaránt igaz. Ez az eredmény az ADAC által kifejlesztett új értékelési rendszer alapján született; az ADAC a legnagyobb német autóklub, és ez a tény minden, a megmérettetésben részt vevő autógyártó számára garanciát jelentett az objektív megítélésre.

Az autókat a következő szempontok szerint vizsgálták: környezeti terhelés (környezetszennyezés foka, CO2-kibocsátás), költségek (alapár, üzemanyagköltségek), praktikum (ülések száma, csomagtér mérete, legnagyobb hatótáv, a tankoláshoz vagy újratöltéshez szükséges idő) és biztonság (légzsákok, ESP). A megmérettetésen csak benzin-, dízel- vagy alternatív üzemanyagot használó, start-stop rendszerrel felszerelt, Euro 5 (benzinmotoros) vagy Euro 6 emissziós szintű (dízelmotoros) járművek vehettek részt.

A kompakt C-szegmens egyetlen fullhibrid hajtású modellje, a Toyota Auris tökéletesen megfelelt a fenti elvárásoknak. A Hybrid Synergy Drive hajtásnak köszönhetően az Auris Hybrid CO2-kibocsátása példátlanul alacsony (89 g/km), ugyanakkor részecske- és NOx-emissziója is mélyen a dízelmotoros autók szintje alatt marad. Mindemellett az autó átlagos fogyasztása mindössze 3,8 l/100 km, ami kategóriájában páratlan eredmény. A kizárólag villanymotorral hajtott elektromos autókkal ellentétben a hibrid hajtású Auris hatótávolsága rendkívül nagy.

Az Auris Hybrid ráadásul könnyen elérhető termék, hiszen ára megegyezik a hasonló méretű és felszereltségű, hagyományos hajtású autókéval. Nem is beszélve a hihetetlenül nyugodt vezetési élményről, valamint a tisztán elektromos üzemmód lehetőségéről, amikor az autó emisszió nélkül, szinte teljes csendben halad.

Az Auris HSD megalkotása a Toyota következő lépése volt afelé, hogy ígéretéhez híven a 2020-as évek elejére teljes modellpalettáján bevezesse a Hybrid Synergy Drive hajtást. A Toyota nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a következő néhány év során legalább 10 új hibrid modellt mutat be világszerte.Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Technokrata a Facebookon

IoT-Magazin.hu

Kütyük

ipad mini

Tablet

Friss külsővel érkezhet az iPad Mini

2021. június 14. hétfő
g-shock

SmartWatch

Íme a legújabb aranyszínű fém G-shock

2021. június 10. csütörtök
fényképezőgép kiválasztása
iphone 13

SmartPhone

Valószínűleg 3 új színben érkezik az iPhone 13

2021. június 9. szerda
harmony os

SmartPhone

Harmony OS + iOS 14 összehasonlítás

2021. június 7. hétfő

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu