Connect with us

technokrata

Garázs

Lép a verda?

Ezennel hivatalosan is útjára indul az Automobil.hu valóságshow-blogja.

Ezen a szent helyen mostantól a mi valódi való világunkban történteket próbáljuk megosztani a kedves olvasóval mindenki okulására és remélhetőleg tán örömére is. Olyasmikről fog szólni, amikkel nap mint nap találkozunk, amit látunk-hallunk, és megint csak remélhetőleg ti is megosztanátok velünk, egymással.

Mi, az Automobil.hu dolgozó népe, mint a többi szakújság jómunkásemberei kerek e földön, hetente akár annyi kocsiban ülünk, annyi kocsit vezetünk, amennyit az átlagpógár egy egész év vagy egy élet során – nem büszkeségből, kivagyiságból, pláne nem lenézőleg írom ezt, hanem tényként. Ez (is) a dolgunk.

Tesztautókkal járunk szerte az országban és néha külföldön is, plusz – Várkonyi Gáborral az élen – használt verdák tömkelegét ismerjük meg. És megyünk évi 50-100 ezer km-t, rengeteget pályán, túl sokat sajnos Budapesten is.

Nálam épp egy Nissan Micra van, de nem is ez a legérdekesebb (még akkor sem, ha a minap kiderült, hogy csak négycsillagosra tört), hanem, hogy nyári a gumija. Nyilván óvatosan közlekedem vele és csak, ha muszáj – a teszthez elegendő tapasztalatot szerencsére már begyűjtöttem még a lezúduló havat és ónos esőt megelőzően.

Spanyol rendszámos Micránk hát várja a takarítást és a majdani téligumizást, hogy a következő újságíró már biztonságban vehesse szemügyre.

Amúgy fővárosunk 12. kerületének egy mellékutcája így fest:

Jégpálya, mint mindig. Nomen est omen.

Mókás, közben logikus is, hogy ilyenkor eltűnnek a parkoló kocsik (naná, hogy én sem állok ide), mert láttunk mi már falon pókot, irányíthatatlanul, keresztbe csúszó pácienst, taxit, teherautót, nem is keveset.

Sózás, lapátolás, segítés, tolatás, a környék későbbi akut elkerülése – ezek mennek. De, hogy akkor tényleg elinduljon a rovat és nagyon röviden megmagyarázzuk, miért is ez a címe: nemrég egy budaörsi benzinkúton tankolok egy Honda CR-Z-t (tudod, az a kis kéziváltós CR-X-utód, ami félig hibrid, félig sportkocsi, nos igazából egyik sem), amikor egy, ha jól emlékszem fehér dobozosból kiszól a srác, kérdezve: Lép a verda?

Egy pillanatra elbizonytalanodtam, nem is hittem el, hogy valóban ezt mondta és nekem intézve, de megismételte, nem viccelt. Mondok, nem annyira, tudod, ez az a hibrid… Nem tudta, s ezzel le is zárult a nagyszabású beszélgetés. Mindenesetre a jelek szerint a Hondának bejött ez a modell, hiszen Japánban Év autója lett, az utcán hasonló hatást vált ki, szóval sikerre ítélt.

Teszt nemsoká, a Micráról is. A névadást köszönjük, a blogot toljuk. Témajavaslat, kép, videó, sztori, bármi jöhet a szerkesztoseg@automobil.hu mailre.

Kántor IstvánSzólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin