Connect with us

Hirdetés

technokrata

Százezrek járhatnak pórul az új kötelezővel

Garázs

Százezrek járhatnak pórul az új kötelezővel

Sok forgalmiban rosszul van feltüntetve a díj alapját adó teljesítmény.

A forgalmi engedélyek mintegy tíz százalékában rosszul van feltüntetve a teljesítmény. Mindez eddig nem okozott nagyobb problémát, ám mivel jövőre nem a lökettérfogat, hanem a lóerők száma alapján állapítják meg a biztosítási díjakat, éves szinten akár 10-50 ezer forint többletkiadást is jelenthet a téves bejegyzés az érintett autósok számára – hívja fel a figyelmet a 25 biztosítóval kapcsolatban álló CLB Biztosítási Alkusz Kft.

A többlet abból adódik, hogy a szükségesnél többet fizetnek majd azok, akiknek nagyobb érték van feltüntetve a forgalmiban a valós teljesítménynél. Körülbelül négymillió engedély van forgalomban Magyarországon, a hibás bejegyzésből fakadó következmények mintegy 400 ezer autóst érinthetnek.

Amennyiben a forgalmiban szereplő teljesítmény hibás, az autótulajdonosnak be kell jelentkeznie egy új műszaki vizsgára, ahol a vizsgabázis által hitelesített műszaki adatlap alapján, az okmányirodákban kérheti a forgalmi engedély cseréjét, a már helyes teljesítmény megjelölésével. Ennek költsége több mint 30 ezer forint, így sokan valószínűleg inkább “lenyelik” a kötelező-veszteséget abban bízva, hogy ez kisebb lesz, mint amennyit a cserére költenének.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés