Connect with us

technokrata

Ötajtós Smartot kap Amerika

Garázs

Ötajtós Smartot kap Amerika

2014-ben érkezik az új Smart Forfour, Amerika korábban kap utódot.

Újra lesz Smart Forfour – az új generáció 2014-ben érkezik, de az Egyesült Államokban már egy-másfél év múlva piacra kerül egy hiánypótló modell. Ennek oka, hogy a Fortwo nem nagyon kell az amerikai vevőknek, ebben az évben 62 százalékos visszaesés látszik az eladásokban, a helyi importőr ezért a kereskedők nyomására hónapok óta zaklatja a németországi központot, hogy küldjön egy nagyobb, használhatóbb modellt a tengerentúlra.

A Forfour új generációjának fejlesztését nem tudta felgyorsítani a Daimler, ezért úgy döntött, hogy a Nissan-Renault csoporttal frissen kötött szövetséghez nyúl. Kölcsönkérte a Nissan új, V jelű, rugalmas platformját, amelyre az új Micra is épül, erre gyorsan felépít egy ötajtóst, és máris örülhet az amerikai piac.

Két gyári grafikát már mutattak az autóról, amely az első komolyabb terméke lesz a Nissan-Renault-Daimler szövetségnek. Az új Forfour-generáció a 2012-ben debütáló Fortwo meghosszabbított padlólemezére épül majd, a szövetség jegyében ugyanez kerül az új Renault Twingo alá is.Szólj hozzá!

További Garázs

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin