Connect with us

Hirdetés

technokrata

Észbontó villanyautó a Peugeot-tól

Garázs

Észbontó villanyautó a Peugeot-tól

200. évfordulója tiszteletére furcsa villanyautót készített a Peugeot.

Idén ünnepli fennállása 200. évfordulóját a Peugeot, ennek apropóján a dizájnerek elengedhették fantáziájukat és engedélyt kaptak egy merész, elektromos roadster megtervezésére. A végeredmény a radikális formavilágú EX1 tanulmány lett, amely két egymás melletti hátsó kerekével egy modern Batmobilra emlékeztet.

Az elektromos hajtásban rejlő lehetőséget demonstrálja a Peugeot a koncepcióval, amelynek héjszerkezetű váza szénszálas méhsejt-kompozitként épül fel, ami optimális tömeget és szilárdságot eredményez. Ehhez szerelik a jármű valamennyi mechanikai alkatrészét, a méretek erősen kompakt jellegűek: a magasság 0,90 méter, a szélesség 1,77 méter. Elöl kettős keresztlengőkart alkalmaztak, hátul pedig szimpla lengőkart, amely változó beállítást megengedő himbán keresztül kapcsolódik az egyetlen lengéscsillapítóhoz.

Mindkét tengelyre egy-egy elektromotor került, így a hátrafelé nyíló ajtókkal operáló roadster összkerékhajtásúként viselkedik. 340 lóerő az együttes teljesítmény, az állandó nyomaték tengelyenként 240 Nm, de a csúcsok 1000 Nm közelében vannak. Lítium-ion akkumulátor tárolja az energiát, teljesítményéről sokat elmond, hogy a francia gyár 450 kilométeres hatótávolságot ígér.

Állítólag villanyautós, FIA által hitelesített gyorsulási rekordot már döntött az EX1, ám konkrét adat ezzel kapcsolatban nincs.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés