Connect with us

Hirdetés

technokrata

Ezren buktak a biztonsági övön

Garázs

Ezren buktak a biztonsági övön

Elkészült a múlt heti uniós közúti ellenőrzés hazai összesítése.

A TISPOL Operational Group éves ellenőrzési terve alapján a “European Operation Seatbelt” közlekedésbiztonsági kampány végrehajtására 2010. szeptember 14-16. között került sor Magyarországon, amely elsősorban a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére terjedt ki.

A nemzetközi közúti ellenőrzés az ország teljes területére kiterjedt, a végrehajtásban valamennyi rendőr-főkapitányság részt vett. Összesen 2434 rendőr végezte az ellenőrzést, három nap alatt 1049, biztonsági övet nem használó autóst csíptek el. A gyermekbiztonsági rendszerek használatát mindössze 44-en mulasztották el.

Egyéb szabályszegések miatt 2356 helyszíni bírságot szabtak ki, 831 szabálysértési és 4137 közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A rendőrség a jövőben is minden lehetséges eszközt megragad annak érdekében, hogy a jogszabályban előírt passzív biztonsági eszközök – többek között a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek – használatát a közlekedés biztonsága és ezen belül a közlekedők testi épségének védelme érdekében ösztönözze.



Szólj hozzá!

További Garázs

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés